Dan Barna: Nu avem nicio şansă

Dan Barna
Dan Barna

Preşedintele USR Dan Barna a declarat, luni, că nu există nicio şansă ca pe termen scurt Mecanismul de Cooperare şi Verificare să fie ridicat.

'Nu există niciun dubiu că România este şi va rămâne sub reglementarea MCV. Nu există niciun argument de fapt. Din păcate, ce se va întâmpla pe 14 noiembrie în cadrul PE, unde România va fi din nou, de fapt nu România, să fim foarte corecţi, acest guvern va fi tras la răspundere de către o Europă consecventă pe apărarea valorilor statului de drept şi apărarea justiţiei. Acest guvern care târăşte România în afara Europei va fi încă o dată sancţionat pentru derapajele de la democraţie şi de la stabilitatea sistemului de justiţie. Din această perspectivă, nu avem nicio şansă ca pe termen scurt Mecanismul de Verificare şi Cooperare să fie ridicat', a afirmat liderul USR, la Parlament.

Demisia lui Negrescu, pregătire 'deplorabilă'

Pe de altă parte, Barna a opinat că demisia ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, reprezintă confirmarea faptului că pregătirea României de a prelua preşedinţiei Consiliului UE este 'deplorabilă'. 'Demisia domnului Negrescu nu face decât să confirme o certitudine pe care o avem cu toţii, pregătirea noastră ca preşedinţie a României a Consiliului UE este deplorabilă. Domnul Negrescu abandonează şi confirmă ceea ce a spus chiar şi dl Tăriceanu că România nu este pregătită. În afară de obiectivele acelea care ne sunt vânturate, celelalte elemente sunt departe de a fi în stadiul de pregătire.

Nu există un program asumat pe toată perioada preşedinţiei, posturile sunt ocupate într-o foarte mică măsură şi vorbim de preşedinţi şi vicepreşedinţi de comisii în poziţii cheie în ceea ce înseamnă evenimentele pe care România va trebui să le organizeze în cadrul acestei preşedinţii a Consiliului, riscurile de a face o impresie palidă devin certitudini foarte clare. Probabil că preşedinţia va supravieţui prin activitatea echipei de la Secretariatul Consiliului, dar în ceea ce priveşte pregătirea României suntem foarte - foarte în urmă şi este o certitudine pe care demisia dlui Negrescu nu face decât să o confirme', a spus Barna. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel