Dan Barna, întâlnire cu românii la Zurich: Ne-au întrebat ce avem de gând

Liderul USR, Dan Barna, a avut o întâlnire cu românii din Zurich în timpul unei călătorii de lucru cu cei din Consiliul ALDE European. 

"Aseară am avut un adevărat taifas cu românii din diaspora, de aici din Elveția. Câțiva membrii USR sau PLUS și foarte mulți simpli români într-o țară străină. A fost o discuție firească și extraordinar de interesantă pentru că românilor din diaspora le pasă mai mult decât putem să ne imaginăm. Am fost acolo împreună cu senatorul Radu Mihail în susținerea proiectului USR "Stop cozi la vot". Discuția a acoperit multe teme.

Ne-au întrebat ce se întâmplă în comisia parlamentară privind votul din diaspora și ce variante sunt avute în vedere. Ne-au întrebat care vor fi primele măsuri economice pe care le va lua Alianța 2020 USR PLUS când va veni la guvernare. Ne-au întrebat despre ce avem de gând să facem pentru ca românii și tinerii din diaspora să se poată întoarce în țară și sa fie încurajați sa o facă.

Ne-au mai întrebat, mai ales, ce putem face pentru ca țara să aibă legătura cu ei, să-i știe pe unde sunt și fac și cum pot să contribuie. Au întrebat ce face de fapt ministerul pentru românii de pretutindeni.

Ne-au întrebat despre alegeri, despre locale, despre tandem în alianță, despre primari în marile orașe, despre cine va fi la București...

Mulți ne-au mulțumit că am venit pur și simplu că am stat de vorba cu ei, pe bune și serios nu doar pentru poză rapidă la un eveniment formal. Am adunat idei, am împărtășit puncte de vedere și, cel mai important, am înțeles că românilor din diaspora le pasă cu adevărat și vor să contribuie la însănătoșirea României.

Le mulțumesc tuturor pentru o seară extraordinară", a scris liderul USR pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel