Dan Barna, întâlnire cu românii din Barcelona. Participant, mesaj dur pe Facebook: În USR e imposibil să vorbeşti de politici sociale, te iau de comunist

Dan Barna
Dan Barna

Liderul USR, Dan Barna, a avut o întâlnire cu românii din Barcelona înainte de lansarea oficială a campaniei pentru alegerile prezidenţiale. Conform unei participante, însă, întâlnirea nu a fost decât o masă unde nu s-au discutat prea multe. 

"Fusei la întâlnirea candidatului Dan Barna cu românii din Barcelona. Întâlnire pusă la 12.30 (bănuiesc că ora a fost aleasă în funcție de agenda candidatului, nu de programul electoratului). Am ajuns acolo cu juma de ora mai târziu. Vreo treizeci de înși. Câțiva de vorba cu candidatul la intrare, restul așezați la o masă lungă, cu aperitive spaniole. Nu înțeleg dinamică, așa că întreb un om care părea că știe ce e de făcut.

Mă invită să mă așez la masă. Mă așez la masă. Întreb o doamna de vizavi dacă asta e o întâlnire pentru intimi, membri USR, sau dacă e pentru toată lumea. Îmi zice că e pentru toată lumea", a scris Ema Prişcă, româncă din Barcelona, pe Facebook. 

De ce au venit simpatizanţii la întâlnirea cu Barna

"Mă uit în jur, toți păreau că se cunosc, numai io displaced. O întreb pe doamna din față mea, dacă Dan Barna va vorbi, ne va zice ceva. Mi-a zis că nu știe. Lângă mine, pe scaunul liber, se așează un băiat. Facem cunoștință și-l întreb și pe el dacă cunoaște formatul evenimentului. Nu-l cunoștea. Îl întreb de ce a venit. Că să-l vădă pe Barna în carne și oase, să vădă de cel fel de oameni e înconjurat și să-l întrebe care-i treaba cu planul lui Năsui, cu privatizarea sistemului de sănătate. Că iubita lui e englezoaică și prin ea a înțeles și el ce se întâmplă cu NHS-ul și cu privatizările serviciilor sociale. 

Mă întreabă: tu de ce ai venit?. Păi, la fel că ține, să vad omul și să-l întreb cât alocă USR-ul din milioanele de euro primite de la stat, adică de la noi, pe crearea de politici publice de către experți, cu studii de impact, măsurători, cum se face în politică competență", a mai scris românca. 

"În USR nu poţi vorbi de politici sociale, te iau de comunist"

Băiatul nu știa că USR primește milioane de euro de la stat. L-am informat. L-am întrebat dacă știe pe cineva din suită. Știa, un tânăr userist de 2 luni, rezident În Barcelona. Îl cheamă și-l întrebăm de ce suntem aici. Băiatul userist ne-a zis că să mâncăm și să vorbim cu candidatul. Cum să vorbim? Între timp, candidatul se așezase în capul mesei și mânca. Mânca și nu se mai oprea. Cum să vorbim, să-l oprim din mâncat? Și useristul de 2 luni ne-a zis da și ne-a chemat în capul mesei. Ne-am dus.

Candidatul a lăsat furculița jos și-a dat mâna cu noi. Băiatul cu NHS-ul în cap și-a exprimat îngrijorarea privind planul lui Năsui și l-a întrebat pe Barna care-i treaba cu asta. E USR partid neoliberal?, ce-i cu privatizările serviciilor publice? Candidatul ne-a zis că statul oferă din ce în ce mai mulți bani la sănătate, dar nu-și îmbunătățește serviciile, deci trebuie diminuat că e incompetent. La care eu am vrut să-l întreb întrebarea mea, dar nu s-a mai putut că a trebuit să plece.

Am mai vorbit un pic cu useristul de 2 luni-rezident-în-Barcelona, care ne-a zis că el e de acord cu noi, dar că în USR e imposibil să vorbești despre poiltici sociale, că te iau de comunist. Și că și lui îi e greu mai ales că trăiește în Barcelona, bastion al social-democrației. L-am mai întrebat eu pe băiatul userist de ce a cheltui USR-ul niște mii de euro din bani publici pentru această întâlnire de la ora 12.30 la Barcelona, în care candidatul, staful și niște militanți au mâncat jamon și scoici. A ridicat din umeri și mi-a oferit un zâmbet chiar frumos.

Apropo de competență, am cunoscut-o pe fotografă caravanei, Steluța, care chiar știe să-l scoată pe Barna prezidențiabil în fotografii. De abia aștept să vad pozele candidatului de la întâlnirea cu diaspora din Barcelona, al treilea hub de români din Spania.

Ah, la plecarea în fugă, un om din staff a venit la grupul nostru din capul mesei și a dat mâna cu toți bărbații, pe mine m-a ignorat. Mă uit la băieții rezidenți în Barcelona și le zic, ce-i cu machismul asta? De ce n-a dat mâna și cu mine? Ei mi-au zâmbit. Ah doi, am întrebat-o pe doamna de vizavi unde e Ghelme și dacă vine. Ghelme, useristul mișto din Barcelona. Părea că nu-l cunoaște", a concluzionat Ema Prişcă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel