Dan Barna, explicație după declaraţia despre ce s-ar fi întâmplat la Caracal, dacă ar fi fost preşedinte

Dan Barna
Dan Barna

Liderul USR, Dan Barna, a ieşit cu explicaţii după declaraţia controversată de joi seară, conform căreia, dacă ar fi fost preşedinte, tragedia de la Caracal nu s-ar fi întâmplat. 

"Vreau să clarific o afirmație care a fost scoasă din context după emisiunea la care am participat aseară la TVR. Evident, nu cred că dacă aș fi președinte nu s-ar mai întâmpla nicio nenorocire în România, dar cred că președintele, care conduce CSAT-ul, se poate asigura că instituțiile care se ocupă de siguranța publică a cetățenilor funcționează cum trebuie.

Modul în care au acționat Poliția și celelalte instituții publice în ultimele două săptămâni este rezultatul unei degradări continue de ani de zile, în care nimeni nu a pus nici măcar o întrebare. În viziunea mea, președintele nu lucrează doar în timpul crizelor, el trebuie să lucreze mai ales între crize tocmai pentru a preveni disfuncționalitățile din instituții care ajung să producă drame", a scris Dan Barna pe pagina sa de Facebook. 

Atac voalat la Klaus Iohannis

"Președintele poate impulsiona o reformă la nivelul tuturor instituțiilor din stat, președintele poate seta un standard în privința modului de lucru între instituțiile statului, președintele poate cere de la Guvern respectarea criteriilor de competență în numirea oamenilor în instituții.

Cred că în 5 ani de mandat se pot schimba multe în sistem cu o implicare continuă din partea președintelui", a mai scris liderul USR. 

Joi seara, în cadrul emisiunii România9, de la TVR1, Dan Barna a declarat: "Sunt convins că, dacă aş fi fost preşedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel