Daea - REPLICĂ pentru Iohannis: E programul dorit de ţară!

Petre Daea
Petre Daea

Petre Daea reacţionează după ce şeful statului a trimis la CCR o importantă lege pentru sectorul agricol.

 Petre Daea reacţionează după ce preşedintele Klaus Iohannis a trimis la CCR Legea privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție.

"Pentru noi nu este un program dorit de Liviu Dragnea sau de Petre Daea e programul dorit de ţară, de cei care vor să facă ce trebuie în agricultură, pentru că sectorul de suine a fost afectat de-a lungul vremii.

[citeste si]

Suntem tributari atât la importul de purcei cât şi de carne şi proiectul vine din dorinţa de a da românilor mâncare de la noi şi de a echilibra balanţa comercială, în contextul în care suntem producători de cereale, dar nu avem consumatori cu care să le putem valorifica în ţară şi le exportăm ca materie primă câştigând puţin şi plătind mult pentru importuri.

Nu pot să fac o analiză directă pe temă, însă spun că abia aşteaptă crescătorii de suine din ţară, tinerii care vor să se apuce de agricultură, să facă investiţii.  Acest act normativ s-a făcut în consonanţă cu prevederile UE pe tot parcursul elaborării sale. E ca o regulă de fier ca el să intre în aplicare atunci când vine aprobarea de la comisie", a declarat ministrul Agriculturii într-o intevenţie la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel