Daea, replică pentru Cioloș: Îmi pare rău...

Daea
Daea

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, afirmă că 'îi pare rău că trebuie să consume timp' pentru a răspunde unor acuzaţii formulate de un fost ministru al Agriculturii 'care nu a lăsat în urma sa nici măcar un program' în agricultura românească.

'Îmi pare rău că trebuie să consum timp pentru a răspunde unor acuzaţii formulate de un fost ministru al Agriculturii care nu a lăsat nimic în urma sa nici măcar un program, iar în exerciţiul de comisar în Europa pesta porcină africană era prezentă în patru ţări, Polonia, Letonia, Estonia, Lituania şi ştia sau trebuia să ştie cât de periculoasă era această boală. Când a venit în România a avut o preocupare intensă în schimbarea preşedinţilor ANSVSA, 5 preşedinţi în 5 luni, destabilizând instituţia' , a declarat, luni, pentru Agerpres ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

"Nu răspund unora care..."

El a precizat că HG 830/2016 privind Programului naţional de supraveghere, prevenire şi control al pestei porcine africane a fost aprobat abia la un an de la sosirea sa în funcţia de premier. 'La presiunea Comisiei pentru agricultura sub semnătura preşedintelui Nini Săpunaru a reuşit mare perfomanţă de a aproba HG 830/2016 privind planul de contingenţă în cazul PPA în luna noiembrie după un an de la numirea în funcţie. Am foarte mult de lucru şi nu am timp rezervat ca să răspund unora care nu au lăsat nimic în urma lor în agricultura Ţării Româneşti', a precizat Daea.

Daea a răspuns astfel fostului premier Dacian Cioloş, care a afirmat duminică faptul că Guvernul PSD-ALDE este responsabil pentru criza pestei porcine africane din România, responsabilităţi directe având premierul Viorica Dăncilă, ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi directorul ANSVSA, Geronimo Brănescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel