Cioloș sare la Olguța Vasilescu: Declarații iresponsabile ca guvernarea PSD

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a ”sărit la gâtul” Liei Olguța Vasilescu. 

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a criticat, la Digi 24, comentariile Liei Olguța Vasilescu la adresa Guvernului PNL, spunând că declarațiile sale sunt iresponsabile precum guvernarea PSD.

Declarațiile doamnei Olguța Vasilescu sunt la fel de iresponsabile cum iresponsabilă a fost și guvernarea PSD. Adică, faci guvernare după ureche, dai banii acolo unde-ți convine, când îți convine, nu contează că ai semnat contract, nu-l plătești pentru că nu vrei tu. Cam asta e logica în care a guvernat PSD-ul", a acuzat Dacian Cioloș.

Mediul antreprenorial a salvat țara

Fostul premier tehnocrat a vorbit și despre sectorul economic care, în opinia sa, a salvat România de la impas.

"Dacă noi, astăzi, mai putem atât cât putem să plătim salarii și pensii e pentru că avem un sector economic și antreprenorial care a rezistat, după părerea mea, la asaltul la care a fost supus și de modificări de legislație, și de modul în care s-au făcut controalele până acum, și de modul în care statul nu și-a respectat angajamentele contractuale. Și mai ai pretenția ca aceste companii să vină și să plătească dările la stat, ca tu să-ți bați joc de modul în care cheltui banii respectiv", a adăugat Dacian Cioloș.

Ludovic Orban are o misiune grea

Liderul PLUS s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban, împreună cu președintele USR, Dan Barna. 

Sigur, suntem într-o situație foarte dificilă, mi-a spus și domnul Orban. Mi-a spus că încearcă să găsească soluții ca să reducă atât cât pot cheltuielile care mai pot fi reduse acum, pe sfârșit de an, și mai ales să gândească un buget care să permită investiții anul viitor. Pentru că dacă noi nu dăm drumul la investiții sau nu continuăm investiții care au fost începute, n-avem nicio șansă", a mai spus Dacian Cioloș, la Digi 24.

Fondurile europene, cruciale pentru investiții

În final, președintele PLUS a subliniat importanța utilizării fondurilor europene nu numai pentru investițiile din prezent, ci și pentru negocierea următoarei perspective bugetare care se negociază acum.

Noi trebuie să folosim fonduri europene în această perioadă, pentru că dacă nu absorbim aceste fonduri, nu doar că avem pierderi în economie și mă gândesc mai ales la proiecte de infrastructură, dar riscăm să pierdem foarte multe argumente de negociere pentru următoarea perspectivă bugetară care se negociază acum, la nivel european. Și, pentru asta, trebuie să putem plăti proiecte, să cerem rambursările de la Comisia Europeană, deci avem nevoie de bani pentru investiții în perioada următoare", a concluzionat Dacian Cioloș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel