Dacian Cioloș: Dacă eram în locul lui Sorin Grindeanu, nu ajungeam în situația asta

Fostul premier Dacian Cioloș a declarat, sâmbătă, într-un interviu la Europafm.ro, că dacă era în locul lui Sorin Grindeanu, actualul șef al Executivului,  "nu ajungea în situația asta".

"Îndrăznesc să cred că dacă eram în locul lui Sorin Grindeanu, nu aș fi ajuns în situația asta. Pentru mine, de la început transparența și relaționarea cu ceilalți a fost unul din obiectivele principale. Și datorită faptului că societatea, comunitatea se trezește, dacă cineva are impresia că mai poate guverna pe furiş sau spunând lucrurile pe jumătate, se înşeală. Mai devreme sau mai târziu, se întoarce bumerangul. Și aici a fost greșeala.

Trebuia dialog atunci, imediat. Şi eu am avut situaţii limită. Am avut o situație de proteste spontane când am luat decizia demisiei ministrului Vlad Alexandrescu. (...) Cred că dialogul este foarte important. Trebuie să explici oamenilor”, a declarat fostul premier la Europa FM. 

Cât despre faptul că cei din piața cer acum demisia Guvernului Grindeanu, Dacian Cioloș are o explicație: ”Pentru că s-a întâmplat în perioada asta mai mult decât efectul potențial al ordonanței respective. E vorba de încrederea pe care o ai în cei care te guvernează. Dacă ai impresia că după ce ai câştigat alegerile, ți-ai câștigat legitimitatea, poţi să faci ce vrei, uite că se demonstrează că nu e deloc aşa. Guvernarea este un exercițiu de relaționare permanentă", a mai spus fostul premier Dacian Cioloş.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel