Dacian Cioloș, atac de Ziua Unirii, într-un mesaj de ”pace”

Fostul premier Dacian Cioloș transmite, de Ziua Unirii Principatelor Române, că politicienii de la vârf au privilegiul să consolideze comunitatea, prin fapte și idei. 

Imediat după ce lansează această idee a consolidării, fostul premier vine cu atacuri la adresa Guvernului actual: ”Nu sunt acolo ca să lupte pentru interese personale sau pentru a oferi privilegii protejaţilor. Dregătoria vremelnică pe care o au, încrederea oamenilor, nu pot fi folosite ca scut împotriva legii. Mândria unui neam nu este despre orgoliu, ci despre demnitate, despre promovarea unor valori şi a unor principii care ne definesc. Întemeiată pe adevăr şi pe respectul pentru noi înşine, demnitatea se câştigă greu, rezistând compromisurilor care-i pot afecta fundamentele. Nu putem apăra şi promova drepturile şi libertăţile fundamentale, câtă vreme există unităţi de măsură diferite. Ocaua lui Cuza trebuie aplicată şi acum, inclusiv pentru valori care nu pot fi comensurate material, dar care sunt cu mult mai preţioase şi mai greu de apărat”. 

”De ziua Unirii Principatelor vă urez tuturor să fim demni, să fim toleranţi cu diferenţele dintre noi, să nu transformăm confruntările de idei în ură, să păstrăm vii acele lucruri care ne unesc! Vă invit să credem că această ţară este mai mult decât o sumă de individualităţi, că valorile ei nu pot fi reduse la cel mai mic numitor comun, că viitorul ei şi al nostru ca neam sunt incomparabil mai importante decât interesele politice sau partinice de moment. La mulţi ani, România!”, mai spune fostul premier în mesajul său.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel