Urmărește emisiunea live


Dacia Duster 2018, test. Probleme la capitolul siguranță

Modelul Dacia Duster 2018 a reușit să evolueze în acest an la capitolul design, dar nu același lucru se poate spune și despre siguranță.

În urma testelor EurpNCAP, modelul de anul acesta al Daciei Duster a primit trei stele din cinci. Acest calificativ este similar cu cel acordat la testele efectuate cu prima generaţie, adică trei stele din cinci posibile, scrie playtech.ro.

Potrivit criteriilor de testare, noul model a primit 71% din punctajul maxim în dreptul protecției pentru pasagerii adulți, 66% pentru protecția copiilor, 55% pentru protecția pietonilor și 37% în dreptul sistemelor de siguranță.

Modelul testat a fost o Dacia Duster cu motorizare 1,5 litri diesel, 110 CP şi tracţiune faţă. Reprezentanții Renault se așteptau la acest rezultat. Alte cinci mașini care au primit trei stele din maximul de cinci la testele Euro NCAP în decembrie 2017 sunt DS 3 (facelift), Kia Stonic (model nou), Ford C-MAX (facelift), Ford Grand C-MAX (facelift) și MG ZS (model nou).

Cel mai spectaculos rezultat de la testările din luna decembrie a acestui an îi aparține lui Fiat Punto. Mașina italiană a reușit contraperformanța de a obține zero stele din 5.

Dacia Duster este primul vehicul de teren al mărcii „Dacia” (parte a Grupului Renault) și al șaselea model al gamei. Primul model a apărut în 2010 și, la puțin timp de la evenimentul de lansare la Salonul Auto de la Geneva, Dacia Duster a fost desemnat cel mai ieftin SUV din lume de către World Records Academy.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel