Dacă vrei să slăbești, nu face exces de cafeină

Dacă încerci să dai jos niște kilograme, nu te baza pe cafeină pentru că nu-ți va fi de ajutor. Cafeina nu este un supresor eficient al apetitului și nici nu te ajută să slăbești, arată autorii unui studiu.

Un studiu publicat recent în Jurnalul Academiei de Nutriție și Dietetică din SUA, realizat cu participarea a 50 de adulți, cu vârste cuprinde între 18 și 50 de ani, arată că subiecții care au băut la micul dejun suc în care s-a adăugat cafeină au consumat cu doar 70 de calorii mai puțin decât cei care n-au avut acest surplus.

Ce au pierdut dimineața, au recuperat pe parcurs

În plus, această reducere a numărului de calorii nu s-a menținut la celelalte mese din ziua respectivă, ba din contra, subiecții au mâncat mai mult ca să compenseze numărul de calorii scăzut de la micul dejun.

Cercetătorii au descoperit și că mult lăudata cafeină nu afectează în niciun fel pofta de mâncare, și că indicele de masă corporal nu are nicio legătură cu cât de mult mănâncăm sau cu acțiunea cafeinei.

Suplimente „mincinoase”

„Cafeina este frecvent adăugată în suplimentele alimentare de dietă care pretind că suprimă apetitul și facilitează slăbirea", a arătat cercetătorul principal Leah Panek-Shirley, asisten universitar la Universitatea de Stat din New York, la catedra de științe ale nutriției.

„Studii anterioare speculau că această cafeină accelerează metabolismul și că afectează chimicalele din creier care suprimă apetitul. Pe lângă acestea, evidențe epidemiologice sugerează că cei care consumă frecvent cafeină au un indice de masă corporală mai mic decât cei care nu consumă așa ceva”, a explicat ea, în comunicatul de presă citat de webmd.com.

Obiceiurile alimentare sănătoase contează

Coautorul studiului, Carol DeNysschen, care este șeful departamentului de sănătate, nutriție și dietetică de la SUNNY Buffalo, a arătat „acest studiu reconfirmă importanța unor obiceiuri alimentare sănătoase și faptul că nu trebuie să ne bazăm pe tot felul de practici nesănătoase ca să slăbim".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel