Cutremurul din Mexic, prezis cu trei zile înainte - VIDEO

Un prezicător de cutremure anunța în urmă cu trei zile, într-un video postat pe Youtube, că în perioada 16-19 septembrie va avea loc un cutremur foarte mare, cu intensitate între 6 și 7 grade pe scara Richter, în zona Mexicului sau a Caraibelor.

Frank Hoogerbeets, pezicătorul de cutremure susținea că  alinierea planetelor din luna septembrie va provoca un seism uriaș în Atlantic, care ar puta depăși 7 grade pe scara Richter.

Pe site-ul său, ditrianum.org a fost emis un avertisment legat de cutremurul care va fi provocat de alinierea corpurilor cerești. Hoogerbeets, în vârstă de 48 de ani, folosește un mod non-științific de prezicere a cutremurelor: alinierea planetelor cu Pământul.

"De la 28 august la 1 septembrie va fi critic din cauza a două aliniamente planetare, dintre care unul este Jupiter-Mercur-Uranus. În iulie a avut loc aceeași aliniere planetară și în tei zile s-a produs un cutremur cu magnitudinea 7.7", a spus bărbatul.

Hoogerbeets a avertizat că până pe 1 septembrie că va exista o creștere seismică și că există un risc de cutremur de magnitudine 7 – considerat un eveniment major.

Hoogerbeets nu a specificat unde s-ar putea lovit cutremurul, dar a avertizat că această activitate a crescut în largul coastei nord-estice a Canadei, ceea ce înseamnă că va fi afectată toată coasta Atlanticului de Nord și Marea Mediterană.

Toate ţările în care există risc seismic trebuie supravegheate

"Din cauza mediei scăzute a cutremurelor mari din acest an, majoritatea țărilor predispuse la cutremure din lume ar trebui să fie supravegheate", avertizează acesta.

Bilanţul cutremurului cu magnitudine 7,1 care a zguduit marţi centrul Mexicului a ajuns cel puțin 220 de persoane decedate, iar salvatorii caută în continuare supravieţuitori în clădirile prăbuşite, potrivit bbc.com. Cel puţin 20 de copii şi mai mulţi adulţi şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii şcolii primare Enrique Rebsamen, în Ciudad de Mexico.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel