Cutremur Turcia. Peste 19 morți și 900 de răniți

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Cel puțin 19 oameni au murit și peste 900 au fost răniți după ce un cutremur puternic a zguduit vineri estul Turciei, potrivit autorităților, relatează agenţia turcă de ştiri Anadolu.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs vineri în provincia Elazig din estul Turciei la ora locală 20:55, epicentrul fiind în districtul Sivrice, fiind resimţit în provinciile și țările vecine, inclusiv Siria și Georgia, scrie Mediafax.

Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și Situațiilor de Urgență (AFAD) a informat că alte 922 de persoane au fost rănite; 560 în Elazig, 226 în Malatya, 37 în Kahramanmaras, 34 în Sanliurfa, 34 în Diyarbakir, 25 în Adiyaman, 6 în Batman.

30 de persoane sub dărâmături

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a anunțat actualizarea morților, spunând: „Avem aproximativ 30 de persoane sub dărâmături în Elazig". Operațiunile de căutare și salvare continuă, iar numărul morților ar putea crește, a spus Koca.

Ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a declarat că răniții au fost transferați la spitale și au fost deschise mai multe unităţi pentru a-i adăposti pe cei afectați. Cinci clădiri din Sivrice și 25 din districtul Doganyol, Malatya au fost distruse, a declarat ministrul Mediului și Urbanizării, Murat Kurum. De asemenea, el a avertizat locuitorii să nu intre în clădirile avariate.

AFAD a anunţat că seismul a fost urmat de 118 replici, cu mărimi cuprinse între 2,7 și 5,4 grade, care au fost resimțite în urma cutremurului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel