CUTREMUR puternic. Pregătiri de evacuare. S-a instaurat plan de urgenţă post-seism

Cutremur
Cutremur

Un plan de urgență post-seism a fost instaurat, iar populația este avertizată să se pregătească pentru evacuare. 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Puerto Rico asupra faptului că, în urma recentelor cutremure de pământ din regiune, precum şi a posibilităţii înregistrării unor replici ale acestora, autorităţile locale au instaurat planul de urgenţă, sugerând populaţiei din zonă să se pregătească pentru evacuare.

Un cutremur de 6,4 grade a avut loc pe 7 ianuarie la 14 km față de Guayanilla, Puerto Rico. Seismul a fost urmat de mai multe replici. 

Informaţii actualizate cu privire la planul de acţiune local în caz de dezastre naturale pot fi accesate pe site-ul Agenţiei statale pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi Administrare a Dezastrelor din Puerto Rico http://www.manejodeemergencias.pr.gov/.

Este recomandat să vă amânați călătoria

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care doresc să călătorească în Puerto Rico să îşi amâne călătoria planificată. Totodată, cetăţenii români aflaţi pe insulă, pentru securitatea lor, sunt sfătuiţi să ia în calcul întreruperea şederii lor în Puerto Rico, iar în acest sens să ia legătură cu reprezentanţii companiilor aeriene pentru schimbarea coordonatelor de zbor, să urmărească anunţurile emise de autorităţile locale şi să urmeze recomandările şi instrucţiunile acestora.

Cetăţenii români se pot adresa Consulatului General al Romaniei la Miami la numerele de telefon +13057638714 şi +13057638874, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Contact pentru situații de urgență

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al oficiului consular al României din Miami, SUA: +12025158953.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie atât aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, cât şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel