Cutremur puternic în California. Ce magnitudine a avut, victime, pagube

Cutremur
Cutremur

Un cutremur puternic a avut loc în urmă, în urmă cu puțin timp, în statul american California.

Statul american California a fost zguduit joi de un puternic seism cu magnitudinea de 6,4 grade, resimţit într-un vast perimetru, au informat United States Geological Survey (USGS) şi martori, potrivit AFP şi Reuters.

Epicentrul cutremurului a fost localizat în apropiere de oraşul Ridgecrest, în regiunea Searles Valley, la circa 240 km nord-est de Los Angeles, iar adâncimea sa a fost evaluată la doar 8,7 km, ceea ce a amplificat efectul, a precizat Institutul de studii geologice din SUA.

Cutremurul, resimţit până la Los Angeles, a fost urmat de mai multe replici de intensitate mai mică. Pentru moment, nu există informaţii despre eventuale victime sau pagube. California este situată în aşa-numitul cerc de foc al Pacificului şi este frecvent zdruncinată de cutremure.

Reacția lui Trump după cutremur

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat joi că situaţia este "sub control" în sudul Californiei, zguduită de un seism cu magnitudinea 6,4, transmite AFP.

"Am fost informat pe deplin despre seismul din sudul Californiei. Totul pare a fi sub control", a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă.

Acest cutremur este cel mai puternic care a lovit după 1999 această regiune situată la circa 240 de kilometri nord-est de Los Angeles, dar nu a provocat victime sau pagube materiale, potrivit primelor bilanţuri disponibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel