Cutremur în Indonezia. Sute de turişti blocaţi pe munte

Sute de turişti au rămas blocaţi pe munte după ce rutele de coborâre au fost blocate în urma unui seism.

Una dintre cele trei rute principale spre vârful Muntelui Rinjani din insula indoneziană Lombok a fost degajată, după ce un puternic cutremur cu magnitudinea 6,4 produs duminică a izolat sute de turişti pe versanţii vulcanului, a precizat luni autoritatea care administrează parcul naţional, potrivit Reuters. Traseul Senaru de pe muntele Rijani este acum eliberat, a precizat Parcul Naţional Mount Rijani pe Twitter. 

Un elicopter este folosit pentru a oferi echipamentele necesare turiştilor care încă se mai află în zonă, se mai spune în mesajul de pe Twitter. Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al agenţiei pentru intervenţie în caz de dezastre, a declarat duminică seară că dintre cei 820 de oameni care se aflau pe versanţii vulcanului în momentul producerii cutremurului, 246 au fost evacuaţi cu succes. 

Bilanţul seismului cu magnitudinea 6,4 urcase la 16 morţi luni dimineaţă, potrivit unui oficial din partea agenţiei pentru intervenţie în caz de dezastre din West Nusa Tenggara. Cutremurul, al cărui epicentru a fost situat la adâncime mică, de şapte kilometri, a avut loc la ora locală 06:47 duminică (22:47 GMT sâmbătă). 

Seismul s-a produs la 50 de kilometri nord-est de Mataram, principalul oraş din Lombok. Această insulă este o destinaţie turistică celebră şi este situată la o sută de kilometri est de insula Bali. Cutremurele sunt frecvente în Indonezia, situată pe Cercul de Foc al Pacificului, zonă foarte activă din punct de vedere seismic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel