VIDEO Cutremur cu magnitudinea 6,4 în Taiwan. Hotel dărâmat

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 s-a produs marţi seară în estul Taiwanului, provocând prăbuşirea unui hotel şi impunând închiderea unei autostrăzi din apropiere.

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 s-a produs marţi seară în estul Taiwanului, provocând prăbuşirea unui hotel şi impunând închiderea unei autostrăzi din apropiere, informează Reuters şi AFP. Seismul s-a produs la ora locală 23.50 (15.50 GMT) la 21 km nord-est de portul Hualien, a precizat Institutul geologic american (USGS).

Potrivit media locale, mai multe clădiri s-au prăbuşit şi circa 30 de persoane ar fi fost blocate în hotelul afectat de cutremur. Guvernul taiwanez a mai precizat că a mai fost avariat încă un hotel, menţionând că nu există date privind eventuale victime. USGS, organism mondial de referinţă în materie de cutremure, a precizat că seismul s-a produs la o adâncime scăzută de circa 9,4 km.

VIDEO

[citeste si]

Guvernul a mai precizat că circulaţia pe un pod din oraşul de pe coasta estică a Taiwanului a fost oprită, precizează Reuters. Potrivit pompierilor, autostrada Su-Hua din estul Taiwanului a fost închisă. Potrivit unor informaţii iniţiale, 702 de gospodării au rămas fără curent electric.

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 s-a produs sâmbătă în apropiere. 'Preşedintele Tsai Ing-wen le-a cerut cabinetului şi miniştrilor implicaţi să lanseze imediat 'mecanismul în caz de dezastru' şi să mobilizeze cânt mai rapid ajutor de urgenţă', a anunţat într-un comunicat biroul de presă al preşedintelui după cutremurul de marţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel