Cutremur cu magnitudinea 5,5 în Filipine, resimţit şi în capitala Manila

Un cutremur cu magnitudinea 5,5 a zguduit vineri nord-estul Filipinelor, inclusiv capitala Manila, forţând locuitorii să evacueze clădirile, au informat autorităţile, citate de DPA. 

Pe moment nu au fost semnalate pagube sau victime în urma seismului. Epicentrul cutremurului a fost situat la nord-estul oraşului Burdeos, în provincia Quezon, la 110 kilometri est de Manila. Seismul a fost resimţit şi în capitală, unde au fost evacuate şcoli şi mai multe clădiri comerciale şi guvernamentale. Sistemul feroviar aerian din Manila şi-a întrerupt temporar activitatea pentru verificarea staţiilor, în urma cutremurului şi a unei replici, survenite 30 de minute mai târziu.

Filipine este situat pe Cercul de foc al Pacificului, zonă unde se produc circa 90% din cutremurele la nivel mondial. Ultimul cutremur major care a lovit această ţară, cu magnitudinea 7,1, a ucis peste 220 de persoane în centrul ţării în octombrie 2013. De asemenea, în iulie 1990, peste 2.400 de persoane şi-au pierdut viaţa pe insula Luzon (nord) în urma unui cutremur cu magnitudinea 7,8.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel