CUTREMUR BUZĂU, INFP. SONDAJ după SEISM: Informații importante

Irina Constantin / 24 feb 2018 / 17:39

Un cutremur de suprafață a fost înregistrat astăzi în Buzău. 

Cutremurul a fost înregistrat la ora 11:59, cu două secunde înainte de ora 12:00, în județul Buzău. A avut magnitudinea de 3,5 pe scara Richter. A fost un cutremur de suprafață, înregistrat, după revizuire, la 16,5 kilometri adâncime. 

Fiind un cutremur de suprafață, el a fost puternic resimțit de către oameni din Buzău. 

Ce spune un buzoian

”Stăteam cu laptopul în brațe, în pat, când am auzit o bubuitură destul de puternică. Inițial nu mi-am dat seama că e cutremur, apoi, după câteva secunde, am început să simt că se leagănă patul. Totul a fost foarte rapid. S-a simțit tare la Buzău. Nu înțeleg de ce INFP nu a funcționat. A apărut că este cutremur abia după câteva minute, când deja aveam 'confirmarea' din presă”, a declarat pentru DCNews un locuitor din Buzău.

Pe site-ul DCNews a fost realizat un sondaj. 

Cei mai mulți oameni spun că nu au simțit cutremurul. Este logic, fiind un cutremur local. Totuși, o mie de oameni l-au simțit. 

(w670)

DCNews a încercat să afle mai multe informații despre acest cutremur. Niciun reprezentant al INFP nu a răspuns. Din sursele noastre, cutremurul a fost înregistrat la Pogoanele, așa explicându-se faptul că este unul de suprafață. ”Numai anumite persoane l-au simțit, nu toată lumea, doar cele care erau liniștite în momentul cutremurului”, mai afirmă sursa citată. 

Deocamdată, deși mai multe persoane descriu intensitatea cutremurului resimțit, acest seism rămâne o enigmă, nefiind tratat ca unul cu o importanță semnificată, ci unul de intensitate scăzută pentru care nu ar trebui să existe îngrijorări. 

[citeste si]