CUTREMUR 25 APRILIE. Raed Arafat, PRECIZĂRI

Raed Arafat a oferit o serie de informații după cutremurul puternic din România, din această seară. 

În urma cutremurului produs, miercuri, la ora 20,15, în zona seismică Vrancea, nu au fost semnalate urgenţe la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, anunţă Raed Arafat, la România TV.

Un cutremur cu magnitudinea de 4.5 pe scara Richter s-a produs miercuri seară în zona Vrancea la ora 20,15,47, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 144,738 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (12 kilometri), Întorsura Buzăului (25 kilometri), Târgu Secuiesc (27 kilometri), Nehoiu (35 kilometri), Sfîntu Gheorghe (52 kilometri).

Posibilă replică? Răspunsul lui Mărmureanu 

"Se pare că este un cutremur foarte adânc. Este un lucru absolut obișnuit. A fost un cutremur petrecut la o adâncime foarte mare. Pentru Vrancea, un cutremur de 5 grade pe scara Ricther nu este nici o problemă. Nu putem spune că ar putea urma unul mai mare. Cutremurele mari care au fost în 1940 și în 1977 au avut înainte unul de 6.5 Probabilitatea de pagube este zero, pentru că a avut o astfel de intensitate și s-a petrecut la o adâncime foarte mare. Un 5 nu e nici o problemă, nici pentru Italia de exemplu. Structura pământului este diferită în România. Nu este absolut nici o problemă," a spus Gheorghe Mărmureanu la România TV. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel