Urmărește emisiunea live


„Cuțitele roșii”- un nou roman care se va lansa mâine la Muzeul Literaturii

Marți, 25 iunie, ora 18.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la evenimentul de lansare a romanului „Cuțitele roșii”, apărut la Editura Andreas, de Lucian Ciuchiță, despre cavalerismul vechilor combatanți francezi, un thriller în care omul bun îl ucide pe cel rău. Invitați: Miron Manega, jurnalist, Gabriel Alexandru Ionescu, istoric.

Lucian Ciuchiță a debutat în 1996 cu volumul de versuri „Oameni și Tărmuri”, cu prefața scrisă de Marin Sorescu. Au urmat alte două volume: „Căutătorul de Zimbri“(1999) și „Florile Binelui“ (2012). În anul 2005 a publicat primul roman „Dispariția”, un policier cu trimiteri filozofice. În perioada 1997-2006 a publicat mai multe cărți economice și o analiză a fenomenului terorist contemporan.

A scris trei scenarii de film de lung metraj și a realizat trei filme documentare. Este membru al Uniunii Cineaștilor din România din 1991, în Asociația Dramaturgilor de Film. În ultimii ani a scris și publicat alte nouă romane: „Insula Purgatoriului” (roman distopic); „Copoiul din Cardiff” (roman polițist-filozofic), „Taifun în adâncuri” (thriller), „Gemenii lui Bormann” (roman istoric), „Celeste-Planeta Purgatoriului” (SF, fantasy), un volum de eseuri filozofice intitulat „Monada Rațiunii”, romanul pamflet „Deșertul fluturilor albi”, „Submarinul teroriștilor” (roman de spionaj) și romanul semi-autobiografic, „250 de kilometri și un secol de amintiri”, „Pasărea de Foc a tinereții” (roman) , „Plutonul nătăfleților și alte povestiri”. Romanul „L'ile du purgatoire”, lansat la Salon du Livre-Paris în data de 17 martie a.c., se bucură de recunoaștere internațională fiind promovat în țările francofone.

Lucian Ciuchiță este cunoscut internațional prin celebrul proces cu Hollywood pentru drepturi de autor ale filmului de succes, „Escape Plan“, în care joacă Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, anunță MNLR într-un comunicat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel