Cutii negre cu ultraviolete în școli, ca să verifice dacă elevii se spală pe mâini

Fundaţia Polisano a anunţat, joi, că strânge bani pentru ca să doteze fiecare şcoală din judeţ cu cutii negre cu ultraviolete cu ajutorul cărora copiii să fie învăţaţi să se spele corect pe mâini.

 'Proiectul se numeşte Caravana igiena pentru sănătate - Spitalul Copiilor. Avem trecut un buget de 58.000 de lei, am pus cam jumătate din black-box-urile de care avem nevoie, după principiul, echipăm măcar o comună şi apoi prin rotaţie vom pune în şcolile din satele aferente comunei. Minim să fie echipată fiecare comună. Avem 50 de black - box-uri şi vrem să formăm 102 profesori de Biologie, vorbeam de cursuri pilot, care, la rândul lor vor transmite informaţia elevilor', a declarat preşedintele Fundaţiei Polisano, Cătălina Costache, joi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acesteia, fundaţia şi-a propus să strângă 58.000 de lei pentru cumpărarea a minim 50 de cutii negre cu ultraviolete. Prin acest proiect, medici de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu împreună cu voluntarii fundaţiei intenţionează să instruiască peste o sută de profesori de biologie din judeţ, cu ajutorul cărora să îi înveţe pe copii să se spele corect pe mâini. La rândul lor, profesorii de biologie ar trebui să ţină cursuri pilot de igienă în şcoli, la care să participe şi alţi profesori de la alte materii, care ulterior să-şi înveţe elevii la orele de dirigenţie. Deja sute de copii din municipiul Sibiu au testat aceste cutii negre cu ultraviolete în anul 2018, în şcolile din municipiul Sibiu, în cadrul unei acţiuni a medicilor de la Spitalul de Pediatrie, care s-a numit 'Mâinile curate salvează vieţi'.

'În cadrul Săptămânii Altfel (...) sute de copii au putut să testeze aceste black-box-uri, aceste cutii negre cu ultraviolete, care să-i înveţe cum să se spele corect pe mâini sau mai bine zis să le arate înainte şi după. Mulţi au fost absolut fascinaţi de aceste cutii, altfel nu ne gândeam să implementăm acest proiect. Şi am constatat că, copiii îşi aduc aminte mult mai uşor, odată ce au testat aceste cutii, îşi aduc aminte mult mai uşor cum să se spele pe mâini, (...) dar unii le arătau şi părinţilor lor gesturile învăţate cu ocazia Zilei Porţilor Deschise şi Săptămânii Altfel. (...) Ne-am dori ca ele să fie folosite în cadrul cursurilor de biologie, în primă fază, vorbim de nişte cursuri pilot, pe care noi le vom desfăşura în şcoli, cu ajutorul medicilor de la Spitalul de Pediatrie. Vom merge în toate şcolile din judeţul Sibiu', a anunţat Cătălina Costache. Atât medicii pediatri sibieni, cât şi cei de la fundaţie spun că igiena este esenţială pentru prevenţia bolilor, mai ales acum în plină epidemie de gripă.

Copiii nu știu să se spele pe mâini

'Copiii nu ştiu să se spele corect pe mâini, spun părinţii şi profesorii. Se spală superficial, în grabă şi fără să conştientizeze pericolele - deseori invizibile - pe care le reprezintă igiena defectuoasă. În spaţiul public se vorbeşte mult de epidemia de gripă şi de consecinţele acesteia, care pot fi fatale. Adulţi şi copii au fost deja victime ale gripei în România, dar şi ale altor boli virale sau infecţioase', a mai adăugat Cătălina Costache. Medicii şi voluntarii care au fost în şcolile din judeţul Sibiu şi din municipiul reşedinţă să-i înveţe pe copii cum să se spele corect pe mâini susţin că nu toţi copiii beneficiază de săpun, în unele şcoli părinţii dând bani să se cumpere cele necesare pentru igienă, deşi este epidemie de gripă. Medicii de la Spitalul de Pediatrie au anunţat, joi, că vor relua, din 1 martie, instruirea elevilor sibieni privind spălarea corectă a mâinilor. 'Instructajul va fi reluat începând din 1 martie', a anunţat medicul Ciprian Şofariu de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, joi, într-o conferinţă de presă. Potrivit acestuia, în 2018, 1.200 de elevi din municipiul Sibiu au beneficiat de instructaj din partea medicilor sibieni în şcoli. Cu acest prilej, medicii au constatat că într-o treime din unităţile de învăţământ din municipiul Sibiu copiii nu aveau săpun la baie. Cei care vor să ajute la dotarea şcolilor sibiene cu cutii negre cu ultraviolete, o pot face prin donaţii către Fundaţia Polisano sau dacă aleargă la maratonul caritabil ce va avea loc în 1 iunie, la Sibiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel