Custodele Coroanei române Margareta, întâlnire cu Firea. Mesaj emoționant

Custodele Coroanei române Margareta şi principele Radu s-au întâlnit la sediul Primăriei Capitalei, cu reprezentanţii departamentelor din cadrul Municipalităţii implicate în organizarea şi desfăşurarea funeraliilor Regelui Mihai I al României. 

"Vă mulţumesc, în primul rând - şi pentru asta sunt aici - pentru contribuţia exemplară la evenimentul istoric al funeraliilor naţionale ale tatălui meu, Regele Mihai. Aţi dat dovadă de profesionalism, de simţ al datoriei, patriotism, devotament. Aţi oferit Europei şi lumii întregi faţa unei Românii necunoscute. Am primit sute de scrisori în acest sens. Oamenii nu au cunoscut ţara aceasta şi au fost impresionaţi. Toată lumea...", a precizat Custodele Coroanei române. 

Ea a subliniat că Regele Mihai a fost "un tată minunat, un model de moralitate şi un stâlp al istoriei contemporane" a ţării noastre. 

"Loial şi generos, Regele a dovedit un angajament neclintit faţă de naţiune şi Coroană. Conaţionalii noştri au fost în acele zile în comuniune, îndureraţi sufleteşte. Iubirea respectul şi admiraţia cu care românii l-au condus pe regele lor pe ultimul drum ne-au emoţionat profund. Vă mulţumesc din inimă", a declarat Custodele Coroanei române Margareta. 

Primarul General, Gabriela Firea, a reamintit că la funeralii au fost prezente foarte multe persoane, inclusiv personalităţi internaţionale, fiind necesară asigurarea securităţii participanţilor, precum şi primirea reprezentanţilor caselor regale. 

"Suntem nu doar onoraţi, ci şi mândri de acest prilej: încă o dată să ne aducem recunoştinţa, respectul, să ne facem cunoscute sentimentele faţă de Regele Mihai I al României. Am participat cu toţii la funeralii şi am fost la fel de emoţionaţi, la fel de îndureraţi, la fel de trişti, ca toţi românii, în acele zile. Asta nu ne-a determinat, sub nicio formă, să ne uităm nicio secundă îndatoririle şi atribuţiile profesionale, pentru că Primăria Generală, prin instituţiile sale din subordine, a contribuit la realizarea şi organizarea funeraliilor, care au fost cred cel mai solemn moment al ultimilor ani, pe care l-a cunoscut nu doar Capitala României, Bucureştiul, ci întreaga Românie", a spus ea. 

Gabriela Firea a subliniat că regele Mihai I a fost "un bun român, un patriot, un om cu deosebită verticalitate", "un om care întotdeauna a respectat valorile şi principiile şi s-a sacrificat pe sine". 

"Cred că fiecare în parte am avut ce învăţa. Şi nu vom uita niciodată tot ceea ce ne-a rămas şi ne va rămâne în amintire pentru întreaga viaţă şi putem lăsa moştenire copiilor şi nepoţilor noştri", a adăugat primarul general. 

Gabriela Firea i-a prezentat Custodelui Coroanei coordonatorii instituţiilor care au fost implicate în organizarea evenimentelor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel