EXCLUSIV  Curtea şcolii, redeschisă după ore şi în weekend. Daniel Florea, primar Sectorul 5: Va fi ca în copilăria noastră

Sport - copii
Sport - copii

Daniel Florea, primarul Sectorului 5 al Capitalei a vorbit, într-un interviu acordat DC News, despre un program prin care încearcă să reînvie unul dintre aspectele frumoase ale copilăriei din deceniile trecute, şi anume jocul cu mingea în curtea şcolii.

Cum în prezent copiii şi tinerii îşi petrec cea mai mare parte din timpul liber la tabletă, calculator sau pe consola de jocuri, primarul Daniel Florea a gândit un program prin care să redeschidă curtea şcolii pentru toţi cei care vor să facă sport. Cei care au prins perioada de dinainte de 1989 şi chiar primii ani de după 1990 îşi amintesc de faptul că seara, după ore sau în weekend toţi copiii din cartier se strângeau în curtea şcolii, acolo unde jucau ore bune fotbal, baschet şi orice alt joc al copilăriei. Daniel Florea vrea ca acest lucru să se întâmple din nou în Sectorul 5. 

"În momentul acesta pun nişte containere cu toaletă şi cu vestiar la fiecare teren de sport din curtea şcolii. Pentru că din moment ce am pază la şcoală, am camere de luat vederi, am buton de panică, precum şi toaletă şi vestiar în curte pentru a nu se mai intra în incinta şcolii,  atunci deschid curtea şcolii pentru copii.

Cum ne jucam noi când eram mici în curtea şcolii, aşa se va întâmpla şi de acum încolo. Nu se intră în clădirea şcolii, pentru că ai apă, toaletă şi vestiar în curte. Acestea vor fi deschise după ce se termină cursurile. Copiii care vor să facă sport şi după ore, vreau să aibă acces la aceste facilităţi", a explicat primarul Daniel Florea.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel