Curtea Internațională de Arbitraj: CNAIR câștigă procesul cu Salini, pentru Orăștie-Sibiu. Italienii plătesc despăgubiri

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Tribunalul Arbitral a hotărât că firma italiană va trebui să despăgubească compania română în urma nerespectării contractului.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a câștigat procesul cu Salini Impreglio SpA pentru contractul de proiectare și execuție al Autostrăzii Orăștie-Sibiu, Lot 3, la Curtea Internațională de Arbitraj, a informat Compania printr-un comunicat, conform Financial Intelligence.

„În data de 22.10.2019 Tribunalul Arbitral a emis Hotărârea Arbitrală Finală în litigiul dintre Salini Impregilo SpA, în calitate de „Reclamantă", și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., în calitate de „Pârâtă" în procesul pentru contractul de proiectare și execuție al Autostrăzii Orăștie-Sibiu, Lot 3", se arată în comunicatul CNAIR.

90,7 milioane de lei despăgubire 

Așadar, Tribunalul Arbitral a respins companiei Reclamante pretenții în valoare de 258 milioane lei, din totalul pretențiilor ridicate la 260 milioane lei.

În plus, Tribunalul a admis cererea CNAIR pentru plata de către Reclamantă a sumei de 90,7 milioane lei, sub forma de penalități de întârziere, prevăzute în contractul semnat între părți.

Pe lângă despăgubirile de 90,7 milioane lei, Salini Impreglio SpA va trebui să ramburseze CNAIR și aproximativ 640.000 lei, costuri de judecată arbitrală, s-a mai arătat în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel