Eliminare pensii speciale. Curtea de Apel Alba Iulia, DECIZIE privind protestele

Justiție
Justiție

Judecătorii Curţii de Apel (CA) Alba Iulia au decis joi suspendarea, începând de luni, a manifestărilor de protest, 'din respect faţă de cetăţenii care au cauze pe rol şi profesioniştii care activează în sistemul judiciar', chiar dacă 'pe termen scurt nu se prefigurează evoluţii cu privire la cauza care a generat aceste proteste', potrivit unui comunicat.

Adunarea generală a judecătorilor din cadrul CA Alba Iulia s-a întrunit joi pentru a se pronunţa cu privire la oportunitatea continuării manifestării de protest, iar în urma dezbaterilor s-a decis, cu majoritate de voturi, suspendarea, 'pentru moment', a formei de protest adoptate în 21 ianuarie.

'Având în vedere durata manifestărilor de protest, faptul că pe termen scurt nu se prefigurează evoluţii cu privire la cauza care a generat aceste proteste, din respect faţă de cetăţenii care au cauze pe rol şi profesioniştii care activează în sistemul judiciar, judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au decis reluarea activităţii normale de judecată începând cu data de luni 10.02.2020', se menţionează în comunicat. Pentru cauzele care sunt programate vineri la CA Alba Iulia, procesele respective vor fi judecate conform planificării, iar în caz de absenţă a părţilor şi participanţilor, cauzele pot fi amânate.

'Judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia îşi manifestă în continuare nemulţumirea faţă de încălcarea brutală a independenţei justiţiei şi a statutului constituţional al judecătorului prin abrogarea fără consultare şi în mod discriminatoriu a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu şi vor urmări îndeaproape evoluţia situaţiei care a generat manifestările de protest la nivelul sistemului judiciar pentru a decide în consecinţă, exprimându-şi speranţa că lucrurile vor reveni cât mai curând în matca lor firească, fără afectarea drepturilor şi intereselor fundamentale ale cetăţenilor, se susţine în comunicat.

Potrivit sursei citate, şi personalul auxiliar a decis reluarea, de vineri, în condiţii normale, a activităţii compartimentelor publice. În ceea ce priveşte restul instanţelor din circumscripţia teritorială a CA Alba Iulia, a fost anunţată organizarea de adunări generale cu privire la continuarea manifestărilor de protest, prin urmare se recomandă persoanelor interesate să consulte site-urile instanţelor pentru a se informa corespunzător. 'De îndată ce vom deţine datele centralizate la nivelul Curţii de Apel Alba Iulia vom informa corespunzător cetăţenii şi opinia publică', se precizează în comunicat, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel