Cursurile la Liceul German din Arad, suspendate și miercuri

Elevi in clasa
Elevi in clasa

Cursurile de la Liceul German din Arad rămân şi miercuri suspendate.

Cursurile rămân suspendate şi miercuri la Liceul German "Adam Muller Guttenbrunn" din Arad, după ce luni seara 40 de copii s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului judeţean cu prurit şi edeme la nivelul feţei şi ochilor, greaţă şi vărsături, probleme cauzate, potrivit autorităţilor, după ce într-una dintre clădirile unităţii şcolare s-a făcut o deratizare.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Arad, Marius Gondor, a declarat că nu se vor face cursuri în nicio clădire a liceului, nu doar în cea ăn care a avut loc deratizarea. Astfel, peste 1.500 de elevi si prescolari vor sta acasa.

Continuă acțiunile de igienizare în sălile de curs

"Vom continua acţiunile de igienizare în sălile de cursuri din toate corpurile de clădire ale liceului. Vom anunţa ulterior când copiii se vor putea întoarce la şcoală şi grădiniţă în siguranţă", a mai spus Gondor.

Marţi după-amiaza, în spital erau internaţi 16 copii din cei 40 care s-au prezentat la Unitatea de Primire Urgenţe în ultimele 24 de ore, toţi fiind în stare stabilă, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, Simina Roz.

S-a deschis dosar penal

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi trafic de produse sau substanţe toxice, în cazul dezinsecţiei efectuate la Liceul Teoretic "Adam Muller Guttenbrunn" din Arad, unde 40 de elevi au ajuns la spital din cauza problemelor de sănătate apărute ulterior, a informat, marţi, IPJ Arad.

Ce rezultă din primele verificări

"În urma primelor verificări s-a stabilit o legătură directă între starea elevilor si dezinsecţia/dezinfecţia efectuată în incinta liceului, la data de 10 ianuarie 2020, de către o societate comercială cu sediul în Deva, judeţul Hunedoara", se arată într-un comunicat al IPJ Arad, remis AGERPRES.

La faţa locului s-a deplasat şi o echipă de cercetare din cadrul Serviciului Criminalistic Arad, care a prelevat probe pentru a fi analizate toxicologic.

Anunțul făcut de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat, marţi, că un număr de 40 de copii de la Liceul Teoretic "Adam Muller Guttenbrunn" au ajuns la spital cu erupţii la nivelul feţei, greţuri şi vărsături, simptome care ar fi fost provocate de o deratizare care s-a făcut în sălile de curs.

MS a dispus un control mixt de urgenţă la unitatea şcolară.

"Nu este normal ca după evenimentele tragice de la Timişoara o astfel de situaţie să se repete la numai două luni. Am dispus atunci să fie verificate toate firmele care efectuează operaţiuni de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie, dar se pare că la Arad nimeni nu şi-a făcut treaba. (...) Am dispus trimiterea de îndată a Corpului de Control din MS, dar şi a Inspecţiei Sanitare de Stat, pentru a stabili modul cum firmele care folosesc biocide au fost controlate. Vor fi măsuri drastice, iar cei vinovaţi care atentează la sănătatea publică vor plăti, chiar de vom fi nevoiţi să schimbăm radical legislaţia", a declarat, luni seara, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, citat într-un comunicat de presă al MS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel