Curse cu tauri, Pamplona. Festivalul San Fermin a început - VIDEO

Pamplona
Pamplona

Vineri, în piaţa centrală a oraşului spaniol Pamplona, mii de petrecăreţi zgomotoşi s-au reunit pentru a asista la aprinderea petardei ''chupinazo'', eveniment ce marchează debutul festivalului anual San Fermin.

Participanţii au băut şi s-au stropit cu sangria înaintea de debutul oficial al acestei petreceri stradale, care atrage turişti din toate colţurile lumii, dornici să asiste la cursele cu tauri desfăşurate pe străzile înguste ale oraşului, informează Reuters. Purtând tricouri şi pantaloni de culoare albă, spectatorii au aclamat şi au scandat în timp ce aşteptau ca chupinazo, o petardă în formă de rachetă, să fie lansată către cer la miezul zilei (10:00 GMT).

Participanţii şi-au legat apoi eşarfe roşii în jurul gâtului, celebrând astfel începerea festivalului San Fermin, care se desfăşoară pe durata unei săptămâni.

VIDEO

Cursele cu tauri, în timpul cărora animalele aleargă în urma iubitorilor de adrenalină pe străzile oraşului Pamplona, încep în fiecare dimineaţă la ora 08.00 (06.00 GMT) şi se desfăşoară pe o distanţă de 800 de metri. Fiesta de anul acesta a fost precedată, în luna aprilie, de o hotărâre judecătorească controversată, prin care cinci bărbaţi, care îşi spun La Manada, au fost achitaţi pentru săvârşirea infracţiunii de viol asupra unei tinere de 18 ani în timpul evenimentului din 2016 şi condamnaţi pentru o infracţiune mai puţin gravă, cea de abuz sexual.

Municipalitatea le-a dat asigurări femeilor care participă în acest an că nu se vor confrunta cu abuzuri în timpul festivalului, pentru a contracara astfel apelurile mai multor organizaţii, care au cerut boicotarea evenimentului în semn de protest faţă de acea hotărâre judecătorească.

Vezi şi: Momente de panică la o cursă cu tauri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel