EXCLUSIV  Cursa pentru Oscar

Emma Stone și Ryan Gossling în La La Land
Emma Stone și Ryan Gossling în La La Land

Desemnarea Oscarurilor va avea loc pe 26 februarie 2017 la Teatrul Dolby din Hollywood, Los Angeles. Gala va fi transmisă în direct de postul american ABC şi va fi difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume. Evenimentul va fi prezentat de Jimmy Kimmel.

La La Land, un omagiu adus musicalurilor din epoca de aur a Hollywood-ului, de la Cântând în ploaie la New York, New York, se regăseşte pe listă cu 14 nominalizări: Cel mai bun film, Cea mai bună actriţă într-un rol principal – Emma Stone, Cel mai bun actor într-un rol principal- Ryan Gosling, Cel mai bun regizor – Damien Chazelle, Cel mai bun scenariu original, Cea mai bună coloană sonoră, Cea mai bună imagine, Cele mai bune costume, Cel mai bun montaj, Cea mai bună scenografie, Cel mai bun montaj de sunet, Cel mai bun mixaj de sunet şi două nominalizări la categoria Cea mai bună melodie originală

După recordul celor şapte trofee obţinute la Globurile de Aur, filmul regizat de Damien Chazelle marchează un nou succes în istoria Premiilor Oscar, cu cele mai multe nominalizări primite, alături de All Above Eve (1950) şi Titanic (1997). 

 

Meryil Streep și Hugh Grant în Florence Jenkins


Meryl Streep, de trei ori laureată a Premiilor Academiei Americane, îşi amplifică recordul, această nominalizare fiind a 20-a la Premiile Oscar, niciun alt actor nereuşind această performanţă în istoria cinema-ului.

Ediţia de anul acesta a Premiilor Oscar a adunat un număr impresionant de 29 de nominalizări pentru filmele distribuite pe marile ecrane de Freeman Entertainment, remarcabil fiind rezultatul înregistrat de musicalul La La Land care se prezintă cu un total de 14 nominalizări la ediţia din 26 februarie. 

Cel mai bun documentar, Fuocoammare, un film frumos şi profund, de Gianfranco Rosi.

 

Fire on the Sea

 

Dintre titlurile aflate în portofoliul Freeman Entertainment, drama de război regizată de Mel Gibson Fără armă în linia întâi a fost nominalizată pentru: Cel mai bun film,  Cel mai bun actor într-un rol principal – Andrew Garfield, Cea mai bună regie, Cel mai bun montaj, Cel mai bun montaj de sunet şi Cel mai bun mixaj de sunet. 

Deepwater Horizon: Eroi în largul mării se regăseşte pe lista nominalizărilor la categoriile: Cele mai bune efecte vizuale şi Cel mai bun montaj de sunet, în timp ce Sully: Miracolul de pe râul Hudson este nominalizat pentru Cel mai bun montaj de sunet

Florence Foster Jenkins are două nominalizări pentru Cea mai bună actriţă într-un rol principalMeryl Streep şi Cele mai bune costume. Blockbuster-ul Brigada Sinucigaşilor este şi el nominalizat la categoria Cel mai bun machiaj/ Cea mai bună coafură

 

Animale fantastice

 

Producţia Animale fantastice şi unde le poţi găsi, ce redeschide uşa către universul vrăjitoreasc imaginat de J. K. Rowling odată cu seria Harry Potter se regăseşte pe lista nominalizărilor la categoriile Cea mai bună scenografie şi Cele mai bune costume. 

Martin Scorsese obţine cu filmul Silence: Puterea credinţei o nominalizare pentru Cea mai bună imagine. Filmul are premiera în cinematografele din România din 17 martie.

 

Captain Fantastic

 

În doar doi ani de activitate, Freeman Entertainment a reuşit să se poziţioneze drept unul dintre cei mai importanţi distribuitori de film pe piaţa din România şi deţine în exclusivitate licenţa Warner Bros. Pictures, dar şi un portofoliu impresionant de titluri ale unor producători de top ca: Lionsgate, Dreamworks Pictures, STX şi Nu Image. Printre cele mai importante producţii care au avut încasări spectaculoase în 2016 se numără: Brigada sinucigaşilor, Bunicul dezlănţuit, Batman vs. Superman: Zorii dreptăţii, Now You See Me: Jaful perfect 2 sau Animale fantastice şi unde le poţi găsi.  

În 2017, Freeman Entertainment va aduce în cinematografele din ţară mult anticipatele Lego Batman: Filmul, John Wick 2, Wonder Woman, Dunkirk, Kong: Insula craniilor, King Arthur, Justice League, dar şi altele.

 

Deepwater Horizon

 

La ediţia din 26 februarie 2017 Toni Erdmann, în regia lui Maren Ade, coprodus de Ada Solomon, intră în cursa pentru trofeul Oscar la categoria cel mai bun lungmetraj străin la cea de-a 89-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film.

Lungmetrajul, filmat aproape integral în România, este singura peliculă lansată în 2016 inclusă în TOP 100 cele mai bune filme ale secolului 21 de către BBC Culture.

Ada Solomon devine primul producător din istoria cinematografiei românești care este nominalizat la prestigiosul trofeu oferit de Academia Americană de Film.

 

Fără armă în linia întâi

 

„Recunoașterea filmului Toni Erdmann este covârșitoare. Nominalizările vin și se uită așa cum apar, filmul însă rămâne. Și faptul că în urma acestor recunoașteri internaționale filmul este văzut de tot mai mulți spectatori este cea mai dorită recompensă pentru cei care au lucrat la el. Pentru mine este extraordinar că peste 700.000 de spectatori din Germania, și peste 500.000 de spectatori din Franța au făcut cunoștință prin intermediul acestui film cu o seamă de actori români, cât și cu un personaj cheie al acestei povești: orașul București, o prezență extrem de puternică în film și dintr-o complet altă perspectivă decât cea pe care suntem obișnuiți să o vedem pe marele ecran. Sunt mândră că am fost parte a acestei experiențe și sper că voi mai avea parte de proiecte de asemenea forță”, afirmă producătorul Ada Solomon.

 

Isabelle Huppert în Elle


Toni Erdmann a fost proiectat în premieră mondială în competiția oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2016, unde a impresionat atât presa de specialitate, cât și spectatorii, fiind filmul cel mai apreciat de critici și jurnaliști. Pelicula a fost recompensată cu Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film din competiția oficială a celei de-a 69 ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, fiind una dintre favoritele criticilor la trofeul Palme D’Or.

Toni Erdmann spune povestea lui Winfried, un tată excentric, ajuns la pensie și pus mereu pe glume, care hotărăște să îi facă o vizită surpriză fiice sale, Ines, o femeie de carieră serioasă, care lucrează la un proiect important ca strateg corporatist în București. 

Variety, prestigioasa publicație americană, consideră că cel de-al treilea lungmetraj al lui Maren Ade, “un studiu unic al relației tată – fiică, înstrăinați unul față de celălalt, dar deopotrivă depresivi”, este un “triumf uman, hilar”.

Din distribuția filmului fac parte Peter Simonischek și Sandra Hüller, Michael Wittenborn, Thomas Loibl, Trystan Pütter, Hadewych Minis, Lucy Russell alături de actorii români Vlad Ivanov, Ingrid Bisu, Alexandru Papadopol și Victoria Cociaș. 


Nicole Kidman în Lion

 

Lista completă a nominalizărilor Oscar 2017


Cel mai bun film: La La Land deDamien Chazelle, Arrival, în regia lui Denis Villeneuve, Moonlight de Barry Jenkins, Hacksaw Ridge de Mel Gibson, Hidden Figures de Theodore Melfi, Fences de Denzel Washington , Hell or High Water al regizoruluiDavid Mackenzie, Lion deGarth Davis, Manchester by the Sea deKenneth Lonergan

Cea mai bună actriţă în rol principal: Isabelle HuppertElle, Ruth NeggaLoving, Natalie PortmanJackie, Emma StoneLa La Land, Meryl StreepFlorence Foster Jenkins

 

Natalie Portman în Jackie


Cea mai bună actriţă în rol secundar: Viola DavisFences, Naomie HarrisMoonlight, Nicole KidmanLion, Octavia SpencerHidden Figures, Michelle WilliamsManchester by the Sea

Cel mai bun actor în rol principal: Casey AffleckManchester by the sea, Andrew GarfieldHacksaw Ridge, Ryan GoslingLa La Land, Viggo MortensenCaptain Fantastic, Denzel WashingtonFences

Cel mai bun actor în rol secundar: Jeff Bridges - Hell or High Water, Mahershala AliMoonlight, Dev PatelLion, Michael Shannon - Nocturnal Animals


Ruth Negga și Joel Edgerton în Loving


Cel mai bun regizor: Damien ChazelleLa La Land, Mel GibsonHacksaw Ridge, Barry JenkinsMoonlight, Kenneth LonerganManchester by the Sea, Denis VilleneuveArrival

Cel mai bun scenariu original: Hell or High Water, La La Land, The Lobster, Manchester by the sea, 20th century women

Cel mai bun scenariu adaptat: Arrival, Fences, Hidden Figures, Lion, Moonlight


Silence în regia lui Martin Scorseze


Cel mai bun film străin: The Salesman (Iran), Toni Erdmann (Germania-România), A Man Called Ove (Suedia), Land of Mine (Danemarca), Tanna (Australia)

Cel mai bun documentar: Fire at Sea, I Am Not Your Negro, Life Animated, 13, O.J.: Made in America

Cea mai bună imagine: Arrival, La La Land, Lion, Moonlight, Silence

Cel mai bun film de animaţie: Kubo and the Two Strings, Moana, My Life as a Zucchini, The Red Turtle, Zootopia


Toni Erdmann


Cele mai bune efecte vizuale: Rogue One: A Star Wars Story, The Jungle Book, Doctor Strange, Fantastic Beats and Where to Find Them, Arrival, The BFG, Kubo and the Two Strings, A Monster Calls

Live Action short film (Film scurt metraj): Ennemis InterieursSelim Azzazi, La Femme et le TGVTimo von Gunten şi Giacun Cadun, Silent NightsAske Bang și Kim Magnusson, Sing Kristof Deak și Anna Udvardy, Timecode - Juanjo Gimenez

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel