Curiosity, selfie trimis de pe Marte

Mars-Rover-Curiosity
Mars-Rover-Curiosity

Robotul Curiosity al NASA, care explorează planeta Marte, a trimis recent către Terra ultimele imagini de pe Vera Rubin Ridge înainte de a coborî spre o regiune argiloasă de pe Mount Sharp, potrivit unui comunicat al Jet Propulsion Laboratory (JPL) al Agenţiei spaţiale americane, preluat miercuri de Xinhua. 

Vera Rubin Ridge, o regiune muntoasă de pe Planeta Roşie, a fost casa robotului Curiosity pentru mai bine de un an, oferind cercetătorilor noi eşantioane pentru analiză. De dimensiunile unei maşini, Curiosity a prelevat cea de-a 19-a mostră de sol dintr-o regiune de pe versant care se cheamă Rock Hall, la 15 decembrie anul trecut. Cu ajutorul instrumentului Mars Hand Lens Imager, aflat în vârful braţului său robotic, roverul a realizat, la 15 ianuarie, o serie de 57 de fotografii, pe care oamenii de ştiinţă le-au suprapus într-un ultim selfie din regiunea Vera Rubin Ridge. 

Locul în care robotul a excavat, botezat Rock Hall, este vizibil în partea de jos a imaginii, în stânga faţă de poziţia roverului, potrivit echipei care se ocupă de misiune. Regiunea în care a fost făcută fotografia este mai prăfuită decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, din cauza unei furtuni de nisip. 

Ce zone a explorat roverul



Curiosity a explorat Vera Rubin Ridge din septembrie 2017, urmând acum să se îndrepte către o zonă argiloasă află într-o vale, la sud de creasta Vera Rubin. Minereurile argiloase din această regiune ar putea scoate la iveală mai multe indicii despre lacurile antice din care s-au format nivelurile inferioare ale Mount Sharp, potrivit echipei de cercetători. Curiosity a amartizat în vecinătatea Mount Sharp din Gale Crater în august 2012 şi a ajuns la baza muntelui în 2014. De atunci a traversat zone cu condiţii diferite, unde şi-au lăsat amprenta atât apa cât şi vântul.

Vezi şi: Gușă, bomba ANULUI. Unde va prezenta o emisiune

Declasificare protocoale. CCR, decizie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel