Turul Franței. Cum urinează cicliştii în timpul cursei

Ciclistul englez Mark Cavendish le-a povestit celor de la GQ US despre mici ritualuri de urinare în timpul turului Franței.

"Unii ciclişti urinează de câte două, trei sau patru ori în timpul unei curse. Eu, spre exemplu, prefer să merg înainte de cursă". Se pare că un lucru normal, pe care camerele de filmat îl ignoră intenţionat, este ritualul tuturor de a merge pe marginea drumului, în masă, să scape de presiune înainte de a începe cursa. Însă problema ( o reală problemă, am adăuga) apare atunci când vezica ta este destul de diferită de a concurenţilor tăi. Şi atunci ce faci?

"Unii îşi ridică pantalonii şi urinează. În mod normal, dacă eşti pe un plan înclinat, poţi să treci către marginea drumului şi s-o faci, pur şi simplu, de pe bicicletă, continuând cursa. Ori să-ţi rogi un coleg să te împingă," spune Cavendish.

Greg LeMond însă nu era la fel. Spune că niciodată nu a putut să urineze de pe şa, precum alţii. "Nu am putut s-o fac niciodată de pe bicicletă. A trebuit mereu să găsesc câte un copac. Însă şi asta implică o strategie, spune el. "Trebuie să mergi în faţa grupului şi să le spui că urmează să urinezi, ca să nu urmeze... atacul din partea lor." Periculos, nu?

În 2010, belgianul Johan Van Summeren a fost amendat pentru că a urinat în faţa spectatorilor, pentru că s-a oprit pe marginea drumului şi a dat drumul... spectacolului. Aşa că, în Turul Franţei, nici asta nu e prea uşor de rezolvat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel