Cum supraviețuiești dacă mașina se scufundă în apă

Orice om poate ajunge, la un moment dat, în viață, într-o situație extremă. Dacă ești șofer, atunci una din situațiile extreme ar putea fi un accident rutier prin care ajungi cu mașina în apă. În acest caz, iată câteva sfaturi despre ce trebuie să faci pentru a-ți mpri șansele de supraviețuire.

Bright Side ne dă câteva sfaturi utile despre ce trebuie să facem în cazul în care ne află într-o mașină care se scufundă.

1. Imediat ce mașina a atins suprafața apei, scoate-ți centura de siguranță și rulează geamul. Ieși pe geam. Nu încerca să deschizi ușa. Aceasta nu se va mișca din cauza presiunei apei.

2. Dacă nu poți să rulezi geamul, spargel. Lovește-l cu cotul, cu un obiect dur. Așadar, mereu păstrează în apropriere un obiect dur. Nu se știe niciodată când vei avea nevoie de el.

3. Dacă ai copii în mașină,  mai întâi, aruncă-i afară din mașină pe ei. Prima dată, îți desfaci centura de siguranță. După aceea, o desfaci pe a copilului, rulezi geamul împingei copilul afară din mașină. Apoi ieși tu.

4. Dacă nu poți ieși pe geam, așteaptă până când mașina este complet acoperită de apă și deschide ușa. Este cea mai neplăcută metodă. Ideea e că odată scufundată presiunea pe ușă dispare și poți deschide ușa. Atenția, ea nu se va deshide chiar ușor. Probabil va trebuie să o lovești cu picioarele. Nu uita să respiri adânc înainte de a fi acoperit complet de apă.

5. Dacă ai reușit să ieși, următorul pas este să înoți spre suprafață. În acele momente, este ușor să devii dezorientat. Mai ales dacă apa e tulbure. Urmărește buele de aer. Ele merg mereu spre suprafață.

6. Nu încerca să spargi parbrizul. Parbrizul nu se sparge ușor și pierzi timp prețios.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel