Cum să scapi de insomnie. Top 7 ponturi eficiente

Dr. Guy Meadows, expert în somn și fondator al Școlii de somn, a ajutat mulți sportivi să-și ia rămas bun de la insomnie cu ajutorul Terapiei de Acceptare și Angajament. Iată care sunt câteva dintre ponturi, potrivit BBC Radio 4.

Ce este Terapia de Acceptare și Angajament? Terapia de acceptare și angajament sau ACT presupune modificarea modului în care cineva se raportează la insomnie și la o serie de simptome nedorite pe care aceasta le aduce, precum panica și anxietatea.

În timp ce Terapia Cognitivă a Comportamentului (CBT) este despre a lucra din greu pentru a suprima aceste gânduri negative, Guy încurajează persoanele care au insomnie să le „întâlnească și să le întâmpine”. ACT „transformă starea de veghe, gândurile și frica în ceva care nu este atât de temător, care creează în final o metodă din care poate ieși somnul.”

1. ACT încearcă să schimbe modul în care ne raportăm la gândurile noastre. În loc să mă gândesc „nu o să dorm noaptea asta și nu voi putea face față”, încercați să adăugați ceva, astfel încât să devină „Mintea mea îmi spune că nu voi dormi în această seară și nu voi face față.” Gândind în acest fel nu mai ești în gând; te uiți la gând. Nu este vorba de a zădărnici gândul, ci de a-l deține decât de a fi prins de el.

2. ACT încurajează jocul, un mod cu adevărat puternic de a depăși frica. Încearcă să îi dai creierului tău un nume amuzant. Unii dintre sportivii doctoruluui Guy au optat pentru „Head of Drama”!

3. Fii dispus să fii treaz. „Unul dintre cele mai mari lucruri care îi determină pe oameni să rămână treji noaptea este lupta lor pentru a dormi”, spune Guy. El încearcă să crească disponibilitatea unui client de a fi treaz: „Dacă înveți oamenii să își dea permisiunea că este bine să fie treaz, atunci creezi peisajul mental și fizic din care poate ieși somnul.”

4. Stai relaxat în fața insomniei. Învață să salvezi gândurile negative, dar rămâi relaxat. Guy simte insomnia precum un ocean furtunos: să fii prins în gândurile anxioase este ca și cum te-ai îneca la suprafață. Prin urmare, imaginează-ți că ești așezat calm pe fundul mării, unde poți „privi în sus și observa furtuna ... Este vorba de a fi capabil să ai acea perspectivă, să poți observa furtuna care se întâmplă și să fii în regulă cu faptul că ea este prezentă acolo. "

5. Dă emoțiilor tale o formă. O serie de emoții pot apărea în miez de noapte. S-ar putea să simți frică, vinovăție, furie sau rușine. Observați unde este fiecare sentiment în corpul dvs. S-ar putea să simțiți anxietate în stomac, de exemplu - și să-i dați o formă. Poate este ca o minge aprinsă. Parcurgând acest proces, vei permite creierului să știe că acest sentiment nu este o amenințare.

6. Stai in pat „Dacă te trezești în miez de noapte, cel mai important este să stai în pat și să te odihnești”, spune Guy. „Nu vă verificați telefonul: lumina albastră va activa instantaneu celulele sensibile la lumină din ochi și vă va trezi.

7. Nu consumați cofeină după amiază. Cofeina are un timp de înjumătățire de șase ore, ceea ce înseamnă că dacă savurezi o ceașcă de cafea la amiază, jumătate din medicament va fi în corpul tău la 18:00 și un sfert va fi în sistemul tău la miezul nopții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel