Cum să scapi de durerile de cap prin metode naturiste

dureri de cap
dureri de cap

De obicei scapi foarte ușor de o durere de cap cu ajutorul unei pastile, dar puțini știu că există și câteva metode naturiste care te pot ajuta în astfel de situații. 

Durerile de cap apar în cele mai nepotrivite momente și pot să-ți strice cu ușurință o zi perfectă. Din cauza lor nu te poți concentra, ești irascibil și planurile îți sunt date peste cap.

Cel mai important este să acționezi imediat pentru a ține sub control durerea. Remediile naturiste pot fi utilizate atât individual, cât și alături de medicație, mai ales în cazul migrenelor serioase.

Uleiurile esențiale

Cele mai bune uleiuri esențiale sunt cele de mentă, lavandă și rozmarin. Nu te gândi că sunt recomandate doar pentru mirosul lor și pentru că ar ajuta la relaxare, ci există dovezi că uleiurile esențiale au un rol important în reducerea inflamațiilor care produc durerile de cap.

Ingredientul din uleiul de mentă este mentolul, iar numeroase studii au demonstrat că dacă este aplicat direct pe cap, acesta reduce inflamațiile care provoacă durere. În același timp, dacă miroși ulei de lavandă scapi de durerea, iar uleiul de rozmarin are efect antiinflamator, calmând zonele afectate. Este indicat să pui câteva picături din aceste uleiuri pe o compresă sau poți folosi un difuzor special.

Compresele fierbinți sau reci

Este bine ca atunci când simți că durerea de cap se intensifică, să pui o compresă. De cele mai multe ori este preferată o compresă rece, însă studiile au demonstrat că și cele fierbinți au aceleași rezultate.

Ghimbir

Durerile de cap sunt însoțite de multe ori de stările de greață. Pentru a preveni acest lucru, bea o cană de ceai de ghimbir. Acesta are proprietăți antiinflamatorii și ajută la reducerea intensității durerii de cap.

Suplimente alimentare

Durerile de cap indică o problemă a orgnismului. În astfel de cazuri este recomandat să iei vitamina B2, coenzima Q10 sau magneziu. Acestea nu vor ameliora brusc durerea, dar pot ajuta la prevenirea lor în viitor.

Cafeină

Durerile de cap pot apărea din cauza lipsei de cofeină. Ele apar atunci când nu consumi cantitatea de cofeină cu care ești obișnuit. Această substanță se regăsește în foarte multe medicamente recomandate în cazul durerilor de cap. Atențe însă la cantitate, dacă exagerezi, durerile pot reveni. Hidratarea este foarte importantă, așa că ai grijă ca înainte să iei o pastilă, să consumi o cantitate suficientă de lichide.

Presopunctură

Presopunctura este o practică din medicina chineză care ajută la eliberarea durerii prin apăsarea pe anumite zone ale corpului. Există mai multe zone unde ar trebui să aplici presiune, de exemplu între degetul mare și arătător, între degetul mic și inelar sau între sprâncene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel