Cum să găteşti la cuptorul cu microunde ouă, cartofi şi peşte

Cuptorul cu microunde poate fi cea mai rapidă soluţie pentru a pregăti cina sau prânzul.

Ouă: dacă dorim să gătim ouă în cuptorul cu microunde, trebuie să ținem cont că ele nu trebuie introduse niciodată cu coajă, deoarece acestea pot exploda. Putem folosi o farfurie sau oricare dintre ustensilele speciale care există pentru gătitul cu microunde. 

Pentru un ou fiert tare vom folosi 1 minut. 

Cartofi: cuptorul cu microunde ne permite să gătim sau să prăjim cartofi într-un timp mult mai scurt decât dacă îi facem într-o tigaie pe aragaz. 

Pentru a face acest lucru, vom spăla cartofii, îi vom tăia și îi vom pune la microunde, adăugând câteva picături de apă. De asemenea, îi putem găti întregi, înveliţi într-un prosop de hârtie umezit. În mod normal, vom avea nevoie de aproximativ 3 minute.

VEZI ŞI Gem de gutui, reţeta autentică a bunicii. Secretul pe care orice gospodină trebuie să-l ştie

Legume: majoritatea legumelor pot fi gătite în cuptorul cu microunde. Cele mai mari vor fi tăiate în bucăți uniforme. Altele, cum ar fi sparanghelul, pot fi gătite întregi. Vom adăuga puțină apă sau ulei de măsline și le vom acoperi. De exemplu, sparanghelul și mazărea vor fi făcute în doar 3 minute; Fasolea verde va avea nevoie de aproximativ 4 minute, brocoli de cel puțin 5 minute, iar morcovul în jur de 8.

Alte alimente care pot fi gătite la cuptorul cu microunde

Cereale: Trebuie doar să le introducem într-un recipient și să adăugăm de două ori mai multă apă sau bulion. Acoperim cu un capac și  lăsăm 10-12 minute. Unele dintre ele, cum ar fi seminţele de grâu, vor avea nevoie de mai puțin timp.

Pește: Atunci când gătim peşte la cuptorul cu microunde trebuie să alegem bucăţi care au aceeaşi grosime. Adăugăm puţin ulei, apă, vin și suc de lămâie, ierburi aromate. În câteva minute ne putem bucura de o cină deliciosă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel