Cum să găteşti corect peştele. Trei greşeli pe care le fac toate gospodinele

Ana Vasilescu / 25 sep 2019 / 13:10
Peste gatit
Peste gatit

Peștele este unul dintre cele mai delicate alimente. Orice greşeală poate strica mâncarea pe care o pregăteşti. Iată care sunt cele mai frecvente trei greşeli pe care le fac majoritatea gospodinelor.

Gatiți peștele imediat după ce îl scoateţi din frigider

Este o greșeală pe care o facem adesea. Ca și în cazul cărnii, peștele trebuie să stea o perioadă la temperatura camerei. Dacă nu facem acest lucru, datorită schimbării de temperatură riscăm ca peştele să rămână crud la interior. După ce scoatem peştele din frigider este indicat să-l lăsăm 15 minute pe o cârpă.

Nu uscați peștele înainte 

Este important să uscăm peștele după spălare. În acest fel, peştele va fi gătit mai bine.

Aruncați capul, pielea și coloana vertebrală

Mulți oameni aruncă capul și oasele peștelui, lucru care, în practică, poate însemna risipirea a până la 70% din acesta. Acestea sunt părți din pește care dau aromă mâncărurilor.