Cum să faci cele mai bune salate de vară. Trei reţete simple

Salată
Salată

Vara putem mânca o mare varietate de legume, fără a fi nevoie să stăm toată ziua în bucătărie. Pentru a face acest lucru, putem recurge la legumele înghețate, care sunt deja spălate, tăiate și gata de gătit. Vă prezentăm trei reţete simple şi delicioase. 

Salată caldă cu usturoi și șuncă

 

Ingrediente: 300 g praz înghețat, 300 g păstăi, 100 g șuncă, 400 g morcovi, 500 g sparanghel verde, 200 g vinete, 4 căței de usturoi, ulei de măsline și oțet.

Preparare

Luăm o tigaie, punem puțin ulei de măsline și, când este fierbinte, adăugăm vinetele. Când vinetele se prăjesc, le așezăm pe un platou. În aceeași tigaie, adăugaţi şi restul de legume: morcovi, praz, păstăi și sparanghel. La final, le punem peste vinete şi stropim cu oţet. Adăugăm puţină şuncă şi este gata.

Salată de legume de vară

 

Această salată combină diferite arome, texturi și culori.

Ingrediente: 1 cartof, 200 g morcov congelat, jumătate de cartof dulce (cartof dulce), 250 g dovleac congelat, 1 măr, jumătate de rodie, 50 g de ceapă, 1 cățel de usturoi, un fir de rozmarin proaspăt, crengute de Cimbru, câteva frunze de salvie, 50 g de unt, ulei de măsline, sare, oțet balsamic, zahăr și susan.

Preparare

Ungem o foaie de copt cu unt, tăiem cartofii și îi așezăm acolo lângă restul legumelor congelate (care sunt gata de gătit). Se presară cu ierburi aromate, se adaugă un strat de ulei de masline şi se amestecă totul bine. Introducem tava la cuptor, la 150 de grade și amestecăm de aproximativ 3 ori, astfel încât legumele să fie prăjite la fel.

Untul va ajuta la obținerea acelui ton auriu atât de atrăgător. 

Separat, facem un amestec format din trei părți de ulei cu una de oțet balsamic, o linguriță de zahăr și un vârf de sare. Emulsionăm amestecul foarte bine până când ia o textură cremoasă și zahărul este dizolvat. La final,  încorporăm amestecul obţinut cu legumele, adăugăm rodia și mărul, tăiat cubuleţe, după care presăraţi cu puţin susan.  

Salată de conopidă caldă și brânză de capră

Ingrediente: varza fragedă, 300 g conopidă congelată, 100 g brânză de capră, arpagic, 150 g dovlecel congelat, 100 g ceapă, câteva crengute de arpagic, jumătate de rodie, 50 g brânză parmezană, 2 linguri de smântână , 2 linguri de maioneză, un vârf de ardei iute, piper și sare.

Mod de preparare

Încălzim o tigaie cu puțin ulei și adăugăm conopida, ceapa și dovlecelul.
Tăiem brânza de capră și parmezanul în felii subțiri. Într-un bol, amestecați maioneza și smântâna, sarea și piperul și adăugați 4 linguri de apă fierbinte. Se amestecă bine pentru a obține un sos cu o textură omogenă. Când e gata, adăugați legumele într-un bol de salată și amestecați totul ușor. La final, presărăm ardeiul dulce, arpagicul tocat și rodia. Gata!

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel