Cum să evităm obezitatea. Momentul perfect pentru concepția copilului

Relațiile intime pe timp de iarnă au mai mari şanse să producă indivizi slabi, care nu trebuie să-şi facă griji niciodată în legătură cu greutatea lor, potrivit unui studiu citat luni de Press Association.

Pe de altă parte, copiii concepuţi vara ar putea fi nevoiţi să facă eforturi toată viaţă pentru a rămâne supli. Oamenii de ştiinţă au legat concepţia în anotimpul rece de o cantitate sporită de grăsime maro, care arde calorii, atât la şoareci, cât şi la oameni. La oamenii adulţi se săsesc numai cantităţi mici de grăsime maro, în special sub limbă, în jurul claviculei şi de-a lungul şirei spinării. Însă oamenii care deţin mai mult din acest ţesut preţios se pot considera norocoşi.

Spre deosebire de grăsimea albă, care favorizează bolile de inimă, cancerul şi diabetul, cea maro este considerată în general a fi benefică. Aceasta arde calorii, generând căldură, şi reduce riscul de supraponderalitate sau de a dezvolta afecţiuni metabolice. Oamenii de ştiinţă elveţieni au realizat tomografii computerizate pentru 8.400 de adulţi, comparându-i pe cei concepuţi într-o perioadă mai rece a anului şi născuţi între iulie şi noiembrie cu cei născuţi între ianuarie şi iunie.

Ei au descoperit că primul grup avea grăsime maro mult mai activă decât cel de al doilea. Testele pe şoareci încurajaţi să se împerecheze în condiţii de căldură sau de temperaturi mai scăzute au confirmat concluziile şi au arătat că diferenţa de temperatură îi afectează doar pe masculii activi sexual. Puii şoarecilor masculi ţinuţi la 8 grade Celsius timp de mai multe zile înainte de împerechere au o cantitate mai mare de grăsime maro.

De asemenea, ei au fost mai protejaţi de creşterea în greutate şi de afecţiunile metabolice când au fost hrăniţi cu o alimentaţie mai bogată în grăsime. Studiile anterioare au sugerat că oamenii care trăiesc în regiunile mai reci ale lumii au tendinţa de a avea niveluri mai ridicate de grăsime maro. 'Până acum, presupunerea era că asta are de a face cu temperaturile cu care oamenii se confruntă în timpul vieţii. Însă observaţiile noastre sugerează că temperaturile de dinainte de concepţie ar putea afecta şi ele nivelurile de mai târziu de grăsime maro', a declarat profesorul Christian Wolfrum, din cadrul Universităţii ETH Zurich. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel