Cum să cumperi cea mai bună mașină second-hand

second-hand-piata
second-hand-piata

Cumpărarea unei mașini second-hand vă poate ajuta să economisiți o avere, dar și să obțineți mașina preferată mai ușor. Iată cum puteți achiziționa o astfel de mașină, la un preț corect. 

Achiziționarea unei mașini second-hand sau a unei mașini aproape noi poate duce la economii uriașe în comparație cu achiziționarea uneia nouă, scriu jurnaliștii de la which.co.uk.

Cu excepția cazului în care aveți nevoi foarte specifice, de obicei, există o ofertă gata de mașini adecvate, de bună calitate. Continuați să citiți sfaturile de cumpărare în cazul unor mașini second hand și sfaturi pentru testare.

Ce este o mașină uzată?

O mașină uzată este orice mașină care este în prezent sau a fost înregistrată anterior la un proprietar privat sau la o companie. Au tendința de a avea cel puțin un an de la achiziție și au cel puțin câteva mii de kilometri pe ceas.

Cumpărarea unei mașini uzate poate fi cea mai riscantă metodă de a cumpăra o mașină, deoarece poate fi uneori complicat să știi cât de bine a fost îngrijită și dacă are un istoric ascuns. Dar este adesea cel mai ieftin mod de a achiziționa o mașină pe termen lung.

Ce este o mașină aproape nouă?

Mașinile aproape noi nu au de obicei mai mult de câteva mii de kilometri pe ceas. Este posibil ca mașina să fi fost înmatriculată de un producător, dealer sau primul proprietar - cineva care intenționează să vândă mașina rapid. Cumpărarea unei mașini aproape noi vă poate oferi o reducere atractivă, dar va însemna, de asemenea, că are o garanție mai scurtă. Acest lucru se datorează faptului că garanția începe imediat după ce autovehiculul este înmatriculat, ceea ce ar putea fi cu câteva luni înainte de a cumpăra mașina. Tehnic vei fi al doilea proprietar. 

Top 11 sfaturi de cumpărare de mașini second hand

1. Ce aveți nevoie de la o mașină uzată? Înainte de a începe căutarea, merită să vă fixați cerințele exacte, fie că este vorba despre un portbagaj mare sau de performanțe mai bune. Vă recomandăm să scrieți o listă care să acorde prioritate aspectelor pe care le doriți și nevoilor dumneavoastră. 

2. Luați în considerare costurile de funcționare. Cumpărarea mașinii folosite înseamnă că puteți evita, în mod normal, cea mai puternică pierdere din valoarea unei mașini prin depreciere, ceea ce se întâmplă în primii ani. Cu toate acestea, pe măsură ce o mașină îmbătrânește și garanția expiră, întreținerea devine adesea mai intensă și mai scumpă. 

3. Păstrează-ți mintea deschisă. Având în vedere un model sau un tip de motor, te-ar putea ajuta să cumperi. Dar asigură-te că este un brand în care poți avea încredere.

4. Obțineți o evaluare. Instrumentele online de evaluare a mașinii vă oferă o evaluare personalizată pentru mașina pe care o luați în considerare, ceea ce vă pune într-o poziție mai puternică în calitate de cumpărător. 

5. Dealer auto, vânzător privat sau licitație auto? Mașina „aprobată" de la un dealer francizat este, de obicei, cea mai scumpă opțiune folosită, dar mașina ar fi trebuit să fie verificată amănunțit și va avea o garanție. De obicei, dealerii independenți oferă prețuri mai mici și mai multe opțiuni, deoarece nu sunt legați de o anumită marcă. Cu toate acestea, orice garanție oferită poate fi limitată, iar calitatea mașinilor este mai variabilă.

6. Verificări de proveniență a vehiculului. Un istoric al unei mașini uzate sau o verificare a provenienței vehiculului vor arăta dacă o mașină are finanțe restante sau a fost anterior furată sau anulată de o companie de asigurare.

7. Negocierea! Dacă decideți să cumpărați după verificarea și testarea conducerii mașinii, este timpul să negociați un preț. Căutați lucruri care ar putea crește costuri în viitorul apropiat și folosiți-le ca puncte de negociere. 

8. Mașină pentru a face comerț? Dacă cumpărați de la un dealer, puteți decide să tranzacționați cu mașina dvs. actuală. Cu toate acestea, este puțin probabil să obțineți la fel de mult ca și în cazul în care l-ați fi vândut în privat.

9. Cumpărați o mașină second-hand cu banii dumneavoastră sau finanțare? Cel mai ieftin mod de a cumpăra o mașină uzată este să plătiți bani în avans - prin aceasta ne referim la utilizarea numerarului efectiv. 

10. Economisiți la reparații. Unele mașini folosite vor fi în continuare acoperite de garanția producătorului, dar asta nu înseamnă neapărat că trebuie să mergeți la un dealer francizat pentru reparații. Service-urile independente pot fi mai ieftine, cu condiția să îl alegeți pe cel potrivit.

11. Înregistrarea dreptului de proprietate. Când cumpărați sau vindeți o mașină uzată în mod privat, este responsabilitatea dvs. să vă asigurați că ați informat autoritățile cu privire la modificarea deținătorului său înregistrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel