Cum reușește Samsung Galaxy S20 Ultra un zoom X100

Noul telefon al lui Samsung, Galaxy S20 Ultra, oferă o funcție pe care compania sud-coreeană o numește „Space Zoom".

Noul telefon al lui Samsung, Galaxy S20 Ultra, oferă o funcție pe care compania sud-coreeană o numește „Space Zoom", care permite o mărire optică și digitală a imaginii de 100 de ori. Acest zoom hibrid x100 este printre cele mai mari pe care le putem întâlni la un smartphone, însă Samsung îl obține prin combinarea a mai multe tehnici ascunse, conform The Verge. Telefoanele moderne au mai multe camere, așa că puteți afla aici mai multe despre acest aspect.

La niveluri mai mici de mărire, Samsung se bazează pe un obiectiv x4, „îndoit" sub carcasă, care se îmbină cu un senzor de 48MP. După ce imaginea este mărită de 4 ori în mod optic, sud-coreeni spun că se ajunge până la x10 cu un „zoom hibrid și fără pierderi". Folosirea termenului „fără pierderi" presupune că imaginea nu pierde niciun pic de detaliu atunci când mărim de 10 ori.

Space Zoom

 (w670)

Mai apoi, între x10 și x100 sau „Space Zoom", telefonul inteligent continuă să combine digitalul cu opticul, însă tăierea imaginii este mai proeminentă, iar detaliile se pierd mai ușor odată cu mărirea imaginii.

Cu toate că varianta Ultra a noului Galaxy are un zoom extrem de mare, nici variantele standard ale vârfului de gamă nu stau rău la acest capitol. S20 și S20 Plus oferă un zoom optic x3, iar varianta hibrid duce utilizatorii până la o mărire de 30 de ori.

Huawei a reușit anul trecut x50

 (w670)

Metoda folosită de Samsung nu este chiar unică. Anul trecut, Huawei a reușit un zoom uriaș cu ajutorul aceleiași camere „îndoite" în interiorul telefonului, cu o mărire optică de 5 ori, ajungându-se, în final, la x50.

Este cunoscut deja faptul că rezoluția prea mare a unui senzor poate cauza probleme, așa cum puteți afla din acest articol. Cu toate acestea, Samsung a transmis că a găsit o soluție, însă testele din viața reală vor sosi nu mai devreme de 6 martie 2020.

Imaginea la x5

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel