Cum recuperează PSD voturile din diaspora. Silviu Macovei: Explicaţiile lui Meleşcanu, puerile

Vot diaspora.
Vot diaspora.

Silviu Macovei, deputat PSD de Iași, cunoscut pentru pozițiile sale tranșante în partid, a comentat decizia premierului de a cere o analiză cu privire la slaba organizare a alegerilor europarlamentare din diaspora. Acesta l-a atacat şi pe ministrul de externe, pe care l-a acuzat că oferă "explicaţii puerile" cu privire la organizarea alegerilor în diaspora. 

Parlamentarul ieșean a apreciat „moderația și precauția de care dă dovadă premierul României în privința deficiențelor serioase de organizare a votului în diaspora. Este cel mai prudent să așteptăm o analiză serioasă. Totodată, însă, s-a văzut cu ochiul liber, în direct la televizor că sute (poate mii) de români din afară au fost privați de dreptul lor constituțional de a vota!”

Explicaţiile lui Meleşcanu, puerile

Parlamentarul PSD a caracterizat dur declarațiile ministrului Teodor Meleșcanu care a afirmat că alegerile au fost foarte bine organizate și a găsit scuze contextuale pentru cozile de mii de oameni în diaspora.

„Orice justificare a miniștrilor implicați cum că nu s-a anticipat o prezență mare, că au fost prea multe buletine de vot, că au fost prea mulți candidați sau orice altă explicație, serioasă sau puerilă, pălește în fața obligației de a asigura condiții pentru toți votanții! De la ce număr este acceptabil să avem români împiedicați să voteze (chiar dacă sunt contra PSD)? Ce făceam dacă prezența era de 80%? Obligația noastră, ca organizator al alegerilor, este să asigurăm condiții pentru eventualitatea în care vin la vot toți alegătorii. Orice altă scuză este inacceptabilă", a mai declarat deputatul PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel