Cum l-a numit Iohannis pe Toader. A refuzat să-i pronunțe numele

Klaus Iohannis a luat cuvântul, miercuri, la bilanțul DNA. Președintele României s-a referit la ministrul Justiției folosindu-se de cuvântul "cineva".

"Contrar unei evaluări subiective, tendențioase și partizane, prezentate opiniei publice de cineva săptămâna trecută, eficiența DNA este departe de a putea fi contestată. Cu 107 procurori s-au soluționat peste 11.000 de cauze, adică în medie 100 și ceva de dosare de fiecare procuror", a declarat președintele României.

Klaus Iohannis a felicitat DNA pentru activitatea sa, arătând că această instituţie funcţionează eficient şi este în prima linie a luptei anticorupţie. "DNA este o instituție care funcționează eficient", a subliniat șeful statului.

"Veţi avea în mine un partener"

Preşedintele a mai spus că DNA a arătat, prin activitatea sa, că principiile statului de drept nu sunt simple deziderate,  transmiţându-le magistraţilor că va fi un partener şi un susţinător al aplicării acestor principii. "Prin activitatea sa, DNA a arătat că principiile statului de drept nu sunt simple deziderate, ci realităţi pe care le trăim cu toţii. O societate care se clădeşte pe un asemenea fundament are mai multe şanse de dezvoltare şi de prosperitate. Veţi avea în mine un partener şi un susţinător al aplicării acestor principii", a afirmat şeful statului.

De asemenea, Klaus Iohannis a subliniat că România are nevoie de dezvoltarea unor politici publice şi a unei legislaţii care să pună mai mult accent pe măsurile de prevenire a faptelor de corupţie şi pe educarea cetăţenilor, în special a tinerilor, cu privire la efectele nocive ale corupţiei de orice fel.

VEZI ȘI Iohannis, bilanț DNA. ATAC DUR la Toader. Declarațiile ZILEI-LIVE TEXT

[citeste si] 

Amintim că procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat miercuri, la prezentarea raportului de activitate pe 2017, că DNA se opune demersurilor care urmăresc slăbirea legislaţiei anticorupţie şi schimbarea statutului de independenţă în cazul magistraţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel