Cum justifică Robu inaugurarea unor proiecte neterminate

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a pornit o campanie de inaugurare a proiectelor cu fonduri europene. 

Primarul a tăiat panglica pentru proiectul de reabilitare a malurilor Begăi. Însă, din proiect lipsește cea mai importantă parte, transportul în comun cu vaporetto, potrivit pressalert.ro

Marți, primarul a anunțat că va inaugura miercuri proiectele de Trafic Management și cel al reabilitării centrului istoric.

Proiectul de Trafic Management a costat 43.762.356,71 lei (T.V.A. inclus). La începutul lunii decembrie, Nicolae Robu spunea că proiectul va fi finalizat și că 85% din valoare este reprezentată de echipamente, care vor veni toate până la sfârșitul anului și chiar își lua un angajament ferm în acest sens. Marți, primarul a declarat că doar aproximativ 85% din banii aferenți proiectului vor fi decontați de UE. Lucrările din reamenajarea intersecțiilor vor fi suportate din bugetul local. 

Cât despre reabilitarea centrului istoric, Nicola Robu a declarat: "Știţi fără îndoială că pentru centrul istoric am avut două contracte. Unul cu Romprest, ce a cuprins majoritatea covârşitoare a lucrurilor care s-au făcut în centrul istoric şi un al doilea contract cu firma Corint, care s-a referit şi se referă în continuare la punerea în valoare a descoperirilor arheologice. Ce inaugurăm mâine este pe contractul cu Romprest, pe contractul cu Corint încă mai este ceva de lucru, dar nu foarte mult şi valoarea acestui contract este foarte mică în comparaţie cu valoarea celuilalt contract care este finalizat 100%". Presa locală citată mai scrie că nici centrul istoric nu este reabilitat complet, lipsesc băncile și aleile care duc spre monumentul cin centrul pieții nu au fost reabilitate. Cu toate acestea, primarul taie panglica și organizează un concert care va marca acest lucru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel