Cum îţi dai seama dacă un pepene este injectat

Pepenele roşu se numără printre fructele preferate în lunile de vară. După o zi călduroasă, o felie de pepene dulce şi rece poate fi tot ce îţi doreşti. Atenţie, însă, la pepenii care au fost injectaţi. Aceştia pot fi foarte periculoşi pentru sănătate. Există câteva trucuri care te vor ajuta să-i identifici.

Coaja galbenă este un semn al unei concentrații ridicate de nitrați. Azotul este un element important pentru creștere și dezvoltare. Producătorii de pepeni folosesc această substanţă pentru ca aceste fructe să crească şi să se dezvolte mult mai repede decât ar fi normal. În numai trei săptămâni, pepenii pot ajunge până la 10 kilograme.

Așadar, examinaţi cu atenţie coaja pepenilor. 

Aveţi grijă ca pepenele pe care îl cumpăraţi să nu aibă găuri 

Deși unii consideră că aceste găuri sunt urme de insecte, și nu ace cu nitrați, oricum, încercați să nu cumpărați un astfel de pepene verde. 

Înainte de a mânca un pepene verde, puneți pulpa în apă

Pentru a verifica dacă pepenele verde conține nitrați și pentru a evita intoxicația, aruncați o bucată de pulpă în apă curată la temperatura camerei. Dacă fructul este periculos, apa se va colora în roz. În aceste condiţii, este mai bine să nu mâncaţi acest pepene.

Un pepene bun trebuie să fie destul de greu

Trebuie să fiţi foarte atenţi atunci când alegeţi un pepene. Coaja frumoasă şi codiţa uscată nu garantează faptul că un pepene este gustos. Este necesar să îl cântăriți înainte de cumpărare, deoarece trebuie să fie dens și greu. Un fruct copt trebuie să fie destul de greu în momentul în care îl iei în mână. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel