Cum îşi petrecea Elena Ceauşescu timpul liber. Adrian Eugen Cristea: Aici era lumea ei

Mihai Ciobanu / 04 oct 2019 / 23:53

Adrian Eugen Cristea, şef al Direcţiei a V-a a Securităţii, a povestit, pentru cititorii DC News, ce filme urmărea Elena Ceauşescu în timpul liber şi cine se ocupa de proiecţiile făcute în sala special amenajată în casa în care au locuit Nicolae şi Elena Ceauşescu.

Adrian Eugen Cristea a povestit, în incursiunea prin casa în care au locuit Nicolae şi Elena Ceauşescu, aflat în sala în care se făceau proiecţii, ce filme urmărea Elena Ceauşescu.

"Elenei Ceauşescu i se prezentau filmele pe care urma să le vadă. Erau filme multe, recente, aduse din străinătate. Ea spunea: vreau să văd filmul ăsta şi ăsta. Era un operator care ştia tot ceea ce este aici, el punea filmele, stingea luminile, era un foarte bun cunoscător. El intra aici. Securitatea rămânea la uşă, la intrare. Nu avea ce să caute în casă.  (...) Aici era lumea Elenei Ceauşescu. Nu a lui Nicolae Ceauşescu. El nu avea problemele acestea. El era interesat de Club – bazin, unde de la 7-7.30 până la ora 22.00, când pleca de acolo, în prima parte lua masa împreună cu Oprea, cu Bobu, puneau lucrurile la punct, după care, la ora 10.00 îşi luau la revedere, plecau pe jos de la Club-bazin până aici cei doi", a povestit Adrian Eugen Cristea. 

VIDEO: