Cum faci sos de mere. Rețeta simplă și delicioasă. Genial în prăjturi!

Ema Apostu / 01 noi 2019 / 09:09

Cum faci sos de mere. Rețeta simplă și delicioasă. Genial în prăjturi! Sosul de mere este delicios și sănătos, mai ales dacă esști pasionat de tot ce înseamnă patiserie. Iată cât de ușor se prepară.

Cum faci sos de mere. Se ia un kilogram de mere, se spală, sa curată de coajă, se taie în sferturi, se scoate căsuţă cu sâmburi, se taie bucăţele care se pun în cratiţa cu puţină zeamă de lămâie şi apă - cam 150 ml, scrie caietcuretete.blogspot.com.

Cum faci sos de mere. Se adaugă 1-2 linguri de zahăr şi un praf de sare - ori 3 prafuri de sare dacă îl veţi servi cu carne, caz în care se fierbe împreună cu merele o frunză de ţelină care se va scoate când sosul e gata. Dacă sosul va deveni desert, se poate fierbe în el o păstaie de vanilie sau un băţ de scorţişoară.

Cum faci sos de mere. Se fierbe până când se înmoaie merele, amestecând cu o furculiţă din când în când. Când bucăţile de mere încep să se transforme în pastă, e gata. Se poate lăsa cu bucățele de măr prin el, sau se poate pasa cu un blender.

Vezi și: Cu ce să înlocuiești untul din prăjituri. Ingredientul surpriză. Nu te-ai fi gândit!

De ce să dai merele prin făină, înainte de a face prăjitură. Secretul primit de la mama