Cum faci cel mai aromat gem de gutui. Ingredientul secret al gospodinelor

Cum faci cel mai aromat gem de gutui. Ingredientul secret al gospodinelor. Iată cum se prepară gemul de gutui, un deliciu de sezon.

Cum faci cel mai aromat gem de gutui. Ingrediente

2 kg gutui curățate
1,5 kg zahăr
800 ml apă
zeama de la o lămâie
1 baton de vanilie, ingredientul care-i dă aroma

Cum faci cel mai aromat gem de gutui


Cum faci cel mai aromat gem de gutui. Ingredientul secret al gospodinelor. Spală bine gutuile, curăță-le de semințe. Apoi, le poți da prin robot, le poți da pe răzătoare sau le poți tăia în cubulețe. Stropește-le imediat cu zeamă de lămâie pentru a evita oxidarea, scrie avantaje.ro.

Vezi și: Cum faci cel mai gustos pilaf cu pui. Rețeta ușoară și delicioasă

Cum faci cel mai aromat gem de gutui. Ingredientul secret al gospodinelor. Într-o cratiță, pune apa și zahărul la fiert, până când rezultă un sirop legat.  Adaugă gutuile și continuă fierberea. 

Cum faci cel mai aromat gem de gutui. Ingredientul secret al gospodinelor. Lasă gutuile să fiarbă la foc mare, apoi, când gemul începe să scadă, micșorează focul și amestecă des pentru a evita prinderea gemului de fundul cratiței. Gemul este gata în 45-60 minute. Înainte cu 5-10 minute de a închide focul, adaugă zeama de lămâie și batonul de vanilie.

Vezi și: Mâncare de post. Dovlecei pane, fără ou

Cum faci cel mai aromat gem de gutui. Ingredientul secret al gospodinelor. Când este gata, gemul de gutui este bine legat și capătă o culoare roșiatică. În acest moment, focul trebuie stins, iar gemul se pune fierbinte în borcanele sterilizate în prealabil. Acoperă-le, apoi, cu o pătură și lasă-le să se răcească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel