Cum a primit Trump vestea că Soleimani a fost ucis

Mihai Ciobanu / 04 ian 2020 / 10:10
Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele american se afla la masă la reşedinţa lui de vacanţă din staţiunea Mar-a-Lago când a primit vestea că generalul iranian Qassem Soleimani a fost ucis, transmite publicaţia Business Insider.

Din meniul preşedintelui au făcut parte friptură şi îngheţată, potrivit unor surse ale CNN. La masă cu liderul de la Casa Albă se aflau prieteni vechi şi politicieni. Imediat după atac, Trump, care a dat personal ordinul ca liderul Forţei Quds să fie ucis, a descris un desert servit oaspeţilor, spunând că „este cea mai bună bucată de prăjitură cu ciocolată pe care aţi văzut-o vreodată”.

Atacul din Irak a fost executat fără ca membrii Congresului să fie informaţi, fapt care a atras multe critici din partea democraţilor. Chiar şi aşa, unii politicieni republicani l-au susţinut public pe Trump. Senatorul Lindsey Graham i-a mulţumit preşedintelui pentru faptul că apără interesele Americii. Peste hotare, mulţi lideri de stat au condamnat atacul, care ar putea declanşa un nou conflict major în Orientul Mijlociu, citează Mediafax.