Cum a obținut un român un credit la care visează toți: Dobândă zero şi fără comisioane

Un bărbat din Cluj a reușit să obțină un credit pe care mulți și-l doresc: fără dobândă și fără comisioane.

Clientul a reclamat banca pentru clauze abuzive, iar judecătorii i-au dat dreptate. Bărbatul mai are însă de tras până să se bucure de această decizie, căci, deşi este definitivă, banca nu a pus-o în aplicare decât parţial.

După doi ani de luptă în instanţă, un bărbat din Cluj a reuşit să învingă banca de la care a luat un credit de 100.000 de franci, acum şapte ani. Clientul a reclamat banca pentru că dobânda pe care o plătea putea fi modificată "în caz de schimbări semnificative pe piaţa monetară". O prevedere contractuală extrem de neclară, au considerat judecătorii.

„Practic asta a fost problema, putea oricând să se modifice în sus foarte mult. Acum, raportat la hotărârea instanţei, nu mai există dobândă", spune Smaranda Bara, avocata clientului.

În primăvară, instanţa a decis scoaterea din contract a clauzei de dobândă, precum şi a comisioanelor abuzive. Iar recent, apelul băncii a fost respins.

Clientul şi-a primit înapoi banii pe care i-a plătit drept comisioane, dar banca încă solicită plata dobânzii. Reprezentanţii băncii care a preluat contractul de credit promit clarificări, scrie digi24.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel