EXCLUSIV  Fenomene meteo extreme. Nouă asigurare în agricultură, dezvăluire din ANM

Daniel Alexandru, șeful laboratorului Agrometeorologie din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat, într-un interviu pentru DCNews, cum ar putea fermierii să fie ajutați în cazul fenomenelor meteorologice extreme care le-ar afecta culturile.

Pot asigurările să acopere pagubele pe care le-ar înregistra fermierii în cazul unor fenomene extreme, cum ar fi grindina sau seceta?

”În primul rând, este vorba și de o securitate a firmelor de asigurări. Ele nu fac asigurări pentru evenimente care se întâmplă în mod obișnuit. Există în dezbatere crearea unei polițe pentru majoritatea fenomenelor meteorologice extreme în agricultură, ceva asemănător cu asigurarea obligatorie a locuinței, în care statul să contribuie și să-l ajute pe fermier să încheie astfel de asigurări”, a spus șeful laboratorului Agrometeorologie din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie. 

Sunt discuții cu asiguratorii, cu fermierii, cu Ministerul Agriculturii, cu instituțiile de resort, pe posibilitatea apariției unor boli, să se facă astfel de asigurări și să se creeze premisa ca fermierii și firmele de asigurări să facă astfel de asigurări. Nu se pot crea polițe de asigurare, de secetă de exemplu, în zone știute ca având parte des de astfel de fenomene”, a mai explicat Daniel Alexandru.  

Soluții complete pentru a depăși problemele generate de fenomenele meteo extreme ne-a oferit Daniel Alexandru în interviul de mai jos:

VIDEO

Citește și:

Probleme pentru agricultori. Daniel Alexandru, efecte asupra culturilor din România

ANM, atenționare februarie 2019. Un specialist explică ce se va întâmpla în țară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel